Πάτρα: Από σήμερα το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

19/09/2019 | 08:58

Tο μεγαλύτερο αναπτυξιακό γεγονός της Περιφέρειας, έρχεται και φέτος να αποτελέσει ένα βήμα ανοικτού ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που καλούνται να συνδιαμορφώσουν συνθήκες περιφερειακές ανάπτυξης.

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργανώνει η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στην Πάτρα, στις 19 – 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου φέτος, βρίσκεται  το όραμα για μια περιφερειακή ανάπτυξη, έτσι όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες – μέλη, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που προωθούν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες του κοινωνικού και ιδιωτικού τομέα της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να αναλυθούν ιδέες, απόψεις και καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα θεσμικά όργανα, τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σε θέματα πολιτικής και βιομηχανίας.
Κυβερνητικά στελέχη, πολιτικά πρόσωπα, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, διεθνείς προσωπικότητες, οικονομικοί παράγοντες, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας συναντώνται στην Πάτρα προκειμένου να αναπτύξουν μια εποικοδομητική επικοινωνία, να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους.
Πάνω από 70 εισηγητές συζητούν στη βάση μιας ολιστικής στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και καταθέτουν τις απόψεις τους σε δώδεκα θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι οι εξής:

 Μια ολιστική στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θέλουμε να πάμε;
Η περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΕΕ: Πού μπορούμε να πάμε, πώς και με ποιους συμμάχους
Οικονομική διπλωματία
Καινοτομία, Επενδύσεις, Εξωστρέφεια: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την περιφέρεια
Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Σύγχρονα Δίκτυα Υποδομών
Οι ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης — Σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας
Σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα της Υγείας
Εκπαίδευση & Κατάρτιση για την 4η βιομηχανική επανάσταση
Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη
Βιώσιμος Θεματικός τουρισμός: Οινοτουρισμός, Αθλητικός, Θαλάσσιος
Η περιφερειακή πόλη του 2030

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν και άλλες  δορυφορικές δράσεις με πολιτιστικό, κοινωνικό περιεχόμενο.
Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που πραγματοποιεί η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπως επίσης του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-dilosi-symmetohis
Επίσης είναι ανοιχτή η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντών στην ιστοσελίδα:
www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-gine-ethelontis

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα