Πάτρα: Η πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του ΕΕΣ στους Παράκτιους - Ποια είναι τα περιστατικά που έχουν μέχρι σήμερα αντιμετωπίσει - Τί μας είπαν τα μέλη του Σώματος - ΦΩΤΟ

Αρωγός στη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, άλλωστε, έχει δηλώσει εξ αρχής ότι πρόκειται να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στη διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Αυτό το κατέστησε ξεκάθαρο και ο Πρόεδρός του δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήρθε αυτοπροσώπως στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πάτρα 2019 Νίκο Παπαδημάτο, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Δαλαίνα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Μαζαράκη, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας, για την υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη των Αγώνων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει για τις ανάγκες των Αγώνων,  65 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και 25 Ναυαγοσώστες, ενώ παράλληλα προμηθεύει την Οργανωτική Επιτροπή με αναλώσιμο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με ναυαγοσωστικό σκάφος και με ένα τροχόσπιτο το οποίο θα λειτουργεί ως ιατρείο.

Ετσι, για μία ακόμη φορά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό εθελοντικό οργανισμό στη χώρα, ενεργοποιείται όχι μόνο για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά και για να προσφέρει την πολύπλευρή, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του σε σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, όπως επιτάσσει το εθελοντικό πνεύμα που διέπει τους ανθρώπους του.

Ήταν το μέλος του ΕΕΣ η Πατρινή Εθελόντρια - Διασώστρια και Υπαρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών, Γκέλυ Κολλοκουτσά που μας συγκλόνιζε με αυτή τη φωτογραφία... από το Μάτι, όπως είχε γράψει το tempo24.

Λίγες ώρες πριν, είχαν εντοπίσει νεκρούς τους 20 αγκαλαιασμένους ανθρώπους. Η στιγμή που η συμπολίτισσα, δίνει νερό στον τρομαγμένο σκύλο, μετέδωσε σε όλο τον κόσμο, το μεγαλείο της Ανθρωπιάς των μελών του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό το μεγαλείο φυσικά της προσφοράς και της απύθμενης αγάπης προς τον συνάνθρωπο, δεν μπορούσε να τους κρατήσει μακριά από τους Παράκτιους Αγώνες, το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Πάτρας. 

"Ήδη διανύουμε την 4η ημέρα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα, όπου συμμετέχουν αποστολές από 26 χώρες. Υποστηρικτής των Αγώνων είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός όπου σε συνεργασία με τους Διοργανωτές, κινητοποίησε πλέον των 130 εθελοντών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών, ενώ συμμετέχουν και Ναυαγοσώστες από την Αθήνα. Έως και σήμερα, οι εθελοντές μας, με εξαιρετική εκπαίδευση, πανταχού παρόντες σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με υγειονομικούς σταθμούς αλλά και ναυαγοσωστικό σκάφος, παρείχαν σε άμεσο χρόνο και με ταχύτατη αντίδραση υπηρεσίες πρώτων βοηθειών σε όλους, όσοι χρειάστηκαν τη συνδρομή μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε χρεία και διασωστικών υπηρεσιών, οι οποίες ήρθαν εις πέρας άρτια. Οι καιρικές συνθήκες με την αυξημένη θερμοκρασία αποτελούν πρόκληση, αλλά μέχρι τώρα η ανταπόκριση των εθελοντών μας ξεπερνάει κάθε προσδοκία", μας μεταφέρει η Γκέλυ Κολλοκουτσά από το πεδίο της "μάχης". σ' ένα από τα γήπεδα που έχουν στηθεί στην Ακτή Δυμαίων. 

Στην Πλαζ της Πάτρας, στις εκεί εγκαταστάσεις των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019, μιλήσαμε με τον Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών στην Αχαΐα, Δημήτρη Χαλιώτη (φωτο). 

Όπως μας είπε, όλα μέχρι στιγμής πάνε καλά και σε άριστη συνεργασία με τη διοργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων. 

"Μέχρι στιγμής τα περιστατικά δεν ήταν ανησυχητικά. Αφορούσαν μικροτραυματισμούς χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή των συμμετετόντων αθλητών", μας μεταφέρει ο κ. Χαλιώτης. Και προσθέτει: "Μόνο ένα περιστατικό αντιμετωπίσαμε λίγο πιο σοβαρό, όταν μια αθλήτρια στο αγώνισμα της ανοιχτής θαλάσσης, εξέπεμψε sos και αμέσως ο ναυαγοσώστης μας, την βοήθησε να βγει στη στεριά. Πιθανώς κουράστηκε, ήταν και πολύ ισχυροί οι άνεμοι και τα ρεύματα της θάλασσας. Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς κι εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε ανά πάσα στιγμή, τη βοήθειά μας", καταλήγει ο Δημήτρης Χαλιώτης. 
 

 

 

Διαβάστε επίσης