Στέφανος Τσιτσιπάς: Έξαλλος με τον διαιτητή στο παιχνίδι αποκλεισμού του από το US Open

Το φετινό US Open είναι μια διοργάνωση που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ήθελε να ξεχάσει. Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από αντίπαλο εκτός του Top-40, όπως είχε συμβεί και στο Γουίμπλεντον.

Ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 43) επικράτησε με 3-1 σετ του συνομήλικου αντιπάλου του, καθώς επικράτησε στο πρώτο σετ με 6-4 γκειμ και κατάφερε να του πάρει την ψυχολογία. Στο δεύτερο οι δύο τενίστες έφτασαν μαζί στο 6-6, για να το πάρει ο Τσιτσιπάς στο τάι μπρέικ με 7-6 (5) και να ισοφαρίσει.

Και τα δύο επόμενα σετ ήταν αμφίρροπα, με τους δύο αθλητές να οδηγούνται και στο τρίτο σε τάι μπρέικ, όμως ήταν ο Ρώσος που επικράτησε με 7-6 (7). Στο τέταρτο ο Ρούμπλεφ ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία και το κατάκτησε με 7-5, για να πάρει μαζί και την πρόκριση στον σχεδόν τεσσάρων ωρών αγώνα.

powered by Rubicon Project

Πάντως, αυτό που εμφανίστηκε ξανά από πλευράς Τσιτσιπά, ήταν νεύρα, όταν το παιχνίδι δεν εξελισσόταν όπως εκείνος θα ήθελε. Ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε αρκετές φορές παρατηρήσεις από τον διαιτητή του αγώνα, ενώ υπήρξαν προς την πλευρά του και προειδοποιήσεις.

«Δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες, είσαι ο χειρότερος. Για κάποιο λόγο έχεις κάτι απέναντι μου. Δεν ξέρω γιατί. Μάλλον είσαι Γάλλος και είστε όλοι περίεργοι! Δώσε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει», είπε προς τον διαιτητή ο Τσιτσιπάς, πριν δεχθεί και δεύτερη προειδοποίηση για παραβίαση χρόνου, που αυτόματα σήμανε και έναν χαμένο πόντο στο επόμενο γκέιμ. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια του τέταρτου, κομβικού σετ.

Διαβάστε επίσης