Ραχμάν Λούμι: Ο νεαρός από την Αλβανία που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών - Έγραψε 2 καθαρά 20άρια

Η αγωνία τελείωσε για τους χιλιάδες υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς χθες οι βάσεις 2019 ανακοινώθηκαν και πολλοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν αντικρίζοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας το κατόρθωμά τους.

Ενας από αυτούς ήταν και ο Ραχμάν Λούμι, ο οποίος εισήχθη πρώτος στο τμήμα πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ συγκεντρώνοντας συνολικά 18.640 μόρια.

Ο αλβανικής καταγωγής μαθητής (πλέον μπορεί να δηλώνει και επίσημα φοιτητής) ζει μαζί με την οικογένειά του στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και όπως λέει ο ίδιος στόχος του είναι να παραμείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, σε αντίθεση με τους περισσότερους νέους της χώρας που αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Για την ιστορία, ο μαθητής από τα Νέα Μουδανιά στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 έγραψε καθαρό 20άρι σε Φυσική και Μαθηματικά, 18.7 στη Χημεία και 14.5 στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.

«Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας μου»
Οπως ανέφερε ο Ραχμάν μιλώντας στη τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται».

Την ίδια ώρα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή».

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Ολος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;»

Οπως καταληκτικά συμπληρώνει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», τονίζει.