Νέα υποχώρηση του νομίσματος της Κίνας

26/08/2019 | 09:28

Το κινεζικό νόμισμα, το γιούαν ρενμίνμπι, κατέγραψε νέα πτώση σήμερα, φθάνοντας σε χαμηλό 11ετίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, εν μέσω της νέας έξαρσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στις 10:15 ώρα Σανγκάης (5:15 Ελλάδας) η συναλλαγματική του γιούαν βρισκόταν στο 7,1449:1 έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας πτώση 0,69% από την Παρασκευή.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει υποχωρήσει το κινεζικό νόμισμα από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η εξέλιξη ακολουθεί την αναγγελία της Κίνας την Παρασκευή ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για δασμούς που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον ανταπάντησε αμέσως, ανακοινώνοντας μεγαλύτερες των προβλεπομένων αυξήσεις των επιπρόσθετων δασμών που θα τεθούν σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απαίτησε εξάλλου οι αμερικανικές εταιρείες να πάψουν να συναλλάσσονται με την Κίνα.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος κατέγραψε ήδη θεαματική πτώση στις αρχές Αυγούστου, μετά την αναγγελία του Τραμπ ότι παρατείνει την ισχύ των τιμωρητικών αμερικανικών δασμών που πλήττουν σχεδόν το σύνολο των αγαθών που εξάγει η Κίνα στις ΗΠΑ.

Καθώς η ισοτιμία του γιούαν δε διαμορφώνεται ελεύθερα, αλλά ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση, η Ουάσινγκτον κατηγόρησε κατόπιν επίσημα το Πεκίνο ότι «χειραγωγεί» το νόμισμά της, για να υποστηρίζει τις κινεζικές εξαγωγές.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν εμπλακεί τον τελευταίο χρόνο και πλέον σε έναν ολοένα πιο σκληρό εμπορικό πόλεμο, ανταλλάσσοντας ομοβροντίες αμοιβαίων τιμωρητικών δασμών.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ