Συνεχίζεται ο κατήφορος για την ΑΕΚ του Καρντόσο - Έχασε με 2-1 από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ!

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, καθώς μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ είδε (και) την Ξάνθη να περνάει νικηφόρα με 2-1 την Κυριακή από το ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League 1!

Η ομάδα του Καρντόσο σε ακόμη ένα παιχνίδι έκανε θλιβερή εμφάνιση. Ήταν μία ομάδα ασύνδετη, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Ακρίτες, που ήταν αμυντικά άριστοι και αρκετά εύστοχοι στις λιγοστές τους ευκαιρίες να πετύχουν την πρώτη εκτός έδρας της ιστορίας τους με αντίπαλο την «Ένωση».

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό, όταν και αποβλήθηκε ο Ζεράλδες, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν δικαιολογεί τη νέα τους κακή αγωνιστική εικόνα, η οποία ανάγκασε τους φιλάθλους του «δικέφαλου» να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες, βλέποντας ότι ο κατήφορος της ομάδας τους δεν έχει τελειωμό.

Τα γκολ των θριαμβευτών σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ (68΄) και Μπαριέντος (78΄), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Μετά και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ παρελθόν αποτελεί ο Καρντόσο, ο οποίος για ακόμη ένα ματς έδειξε εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα  του με μία ενδεκάδα που προκαλεί απορίες (ο Λιβάγια έμεινε στον πάγκο) ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε στο ματς χαφ (Γαλανόπουλος) αντί για επιθετικό την ώρα που η ομάδα του είχε δεχθεί το πρώτο γκολ και κυνηγούσε στο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση μπήκε με διάθεση και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ όταν ο Χουλτ έκανε το γύρισμα, με την μπάλα όμως, μετά την κεφαλιά του Μάνταλου να περνάει μόλις άουτ.

Η ομάδα του Καρντόσο συνέχισε να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ και απείλησε εκ νέου στο 5ο λεπτό με ένα σουτ του Βέρντε που δεν βρήκε στόχο.Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ενθουσιασμός για την εικόνα της ΑΕΚ έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα λάθη, τη στιγμή που οι Ακρίτες είχαν επικεντρωθεί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε σκληρό και άρχισαν να βγαίνουν κάρτες από το τσεπάκι του διαιτητή, με τον Ζεράλδες, ο οποίος είχε παρατηρηθεί για πρώτη φορά με κίτρινη στο ματ ς μόλις στο 12ο λεπτό να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες στο 34’.

Ο Πορτογάλος πήγε δυνατά, χωρίς λόγο στον Μπαριέντος και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, κάνοντας το έργο της ομάδας του ακόμη πιο δύσκολο, τη στιγμή που το ΟΑΚΑ είχε παγώσει.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Βέρντε δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου κι έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε αρχικά να αιφνιδιάσει, ωστόσο προϊόντος του χρόνου αρκέστηκε στο να αμείνεται.

Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι», παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, προσπαθούσαν αλλά έμοιαζαν να μην μπορούν απέναντι στην οπισθοφυλακή των φιλοξενούμενων που φρόντιζε να είναι κλειστοί όλοι οι διάδρομοι προς την εστία του Αμπάντ.

Στο 58’ ο Βέρντε έδωσε τη θέση στον Λιβάγια, ωστόσο οι γηπεδούχοι, παρά την είσοδο του Κροάτη έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν τους Ακρίτες.

Σιγά σιγά όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν και στο 67’ σόκαραν την Ένωση, χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Ο Μπαξεβανίδης πρόλαβε και τροφοδότησε τον Στάνγκεον, ο οποίος σούταρε, με τον Μπάρκα να κάνει ασθενή απόκρουση, βλέποντας τον  Ντε Αμορίμ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να παραβιάζει την εστία του.

Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων του δικεφάλου έγιναν ακόμη εντονότερες, με το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ», να ακούγεται από τις εξέδρες.

Στη συνέχεια ο Καρντόσο αντί να περάσει και δεύτερο επιθετικό στο ματς, δεδομένου ότι η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ και θα έπρεπε να επιτεθεί για να κυνηγήσει την ισοφάριση επέλεξε να αντικαταστήσει τον Κρίστισιτς με τον Γαλανόπουλο!

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα της Ένωσης γινόταν ολοένα και χειρότερη με την Ξάνθη να το εκμεταλλεύεται αυτό, χτυπώντας για δεύτερη φορά με τον Μπαριέντος για το 2-0 στο 78ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και απλά ο Ολιβέιρα μείωσε στις καθυστερήσεις, με τον κόσμο να μην πανηγυρίζει το γκολ, συνεχίζοντας τις αποδοκιμασίες.

ΑΕΚ-Ξάνθη 1-2

Γκολ: 67' Αμορίν (Ξάνθη), 78' Μπαριέντος (Ξάνθη), 90+1' Ολιβέιρα (ΑΕΚ)

Κίτρινες: 7' Ντουρίτσκοβιτς (Ξάνθη), Zεράλδες (ΑΕΚ), Μπαξεβανίδης (Ξάνθη), Κοβάσεβιτς (Ξάνθη), Σβάρνας (Ξάνθη)

Κόκκινες: 34' Ζεράλδες (ΑΕΚ)

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς (74' Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε 58' (Λιβάγια), Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41' λ.τ. Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60' Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος, Τερκί, Ρενέλα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ