Ηλεία: "Στενάζουν" οι επιχειρηματίες της Ζαχάρως

Κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης

Η μη λειτουργία των ιαματικών λουτρών σε συνδυασμό με την μειωμένη τόσο σε διάρκεια όσο και σε επισκεψιμότητα τουριστική περίοδο, έχει προκαλέσει χωρίς υπερβολή οικονομική ασφυξία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν το καλοκαίρι να περνά, χωρίς τα αναμενόμενα για αυτούς έσοδα.

Πιο έντονα το πρόβλημα παρατηρείται στα καταλύματα της περιοχής της λίμνης, τα οποία επί το πλείστον προτιμούνταν από τους λουόμενους των πηγών. Φέτος όμως αυτοί δεν ήρθαν και η ευθύνη βαραίνει….αλήθεια ποιον; Η ευθύνη αναζητείται κάπου ανάμεσα στην γραφειοκρατία των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και στην έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, που αναφέρει ακόμα και για ενέργειες που έχουν ως στόχο την απαξίωση των ιαματικών εγκαταστάσεων, για να παραχωρηθούν μετά χωρίς αντιδράσεις σε ιδιώτες.

Αυτό που μένει όμως, είναι ότι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν φέτος καθόλου οι ιαματικές πηγές, φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Ακόμα μία φήμη για έναρξη λειτουργίας την προσεχή Δευτέρα, πλανήθηκε για ακόμα μία φορά . Έχουν περάσει πολλές Δευτέρες….αλλά ακόμα περιμένουμε μας είπαν οι επαγγελματίες της περιοχής. «Πλέον δεν πιστεύουμε τίποτα».

Πηγή: patrisnews,com

 

Διαβάστε επίσης