Πρεμιέρα με αγχωτική νίκη (1-0) για τον Ολυμπιακό

Έστω και με το αγχωτικό τρόπο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη Super League 1.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 6ο λεπτό, επιβλήθηκαν το Σάββατο με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη» και πέτυχαν το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από το «τρίποντο» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Για πέναλτι διαμαρτυρήθηκαν στο 80ο λεπτό οι Αρκάδες, όταν ο Ελ Αραμπί τράβηξε τη φανέλα του Μπαράλες μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής, Στέφανος Κουμπαράκης έλεγξε τη φάση από το μόνιτορ του VAR και έδειξε να συνεχιστεί το ματς, αν και από το ριπλέι φαίνεται ότι υπάρχει παράβαση.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό της Τρίτης με την Κράσνονταρ, όπου καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 4-0 σκορ, προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο γα τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο αγώνας

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, κάτι λογικό, από τη στιγμή που υπάρχει ο επαναληπτικός με του Ρώσους, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαρτίνς έδωσε φανέλα βασικού στους Κούτρη, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί και Ελ Αραμπί, βλέποντας την ομάδα του να πιέζει με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος της πρεμιέρας.

Τελικά οι Πειραιώτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ αρκετά νωρίς από το σημείο του πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε στο 6', όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του -πεσμένου στο έδαφος- Πασαλίδη, έπειτα από σέντρα του Ραντζέλοβιτς.

Tην εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με τους «ερυθρόλευκους» νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 1-0, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

To εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί:

Στη συνέχεια του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, αλλά δεν τις αξιοποίησαν, με κορυφαία αυτή στο 69ο λεπτό, οταν ο Ελ Αραμπί ειχε δοκάρι.

Στον αντίποδα οι Αρκάδες μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έγιναν πιο επιθετικοί, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και γέμισαν με άγχος τους Πειραιώτες.

Μάλιστα στο 80' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα του Ελ Αραμπί στον Μπαράλες μέσα στην περιοχή.

Ωστόσο ο διαιτητής Κουμπαράκης έκρινε πως δεν έγινε κάτι μεμπτό, αφού πρώτα είδε το VAR, σε μία φάση που όμως υπάρχει παράβαση (είναι άγνωστο αν ο υπεύθυνος VAR του έδειξε το κοντινό ριπλέι).

Η φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι ο Αστέρας:

 

Τα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, κι έτσι ο Ολυμπιακός, έστω και με αγχωτικό τρόπο, πανηγύρισε τη νίκη και πλέον στρέφει την προσοχή του στην Κράσνονταρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πριν την έναρξη του αγώνα βράβευσε τον κ. Νίκο Χάσικο, ο οποίος σε ηλικία 90 ετών είναι ο γηραιότερος κάτοχος διαρκείας της ομάδας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Σεμέδο, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς (66' Μασούρας), Σουντανί (66' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (92' Γκερέρο).

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας (83' Καπίγια), Άντριαν, Λουίς Φερνάντεθ (66' Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ (79' Μπαράλες)

Διαβάστε επίσης