Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σάμο -Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία, απομακρύνθηκαν άτομα από παραλίες

ΝΕΟΤΕΡΑ

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι βελτιωμένη. Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.


Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσής
Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης (4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης) και αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Όσον αφορά στην απομάκρυνση τουριστών και κατοίκων, για προληπτικούς λόγους, αυτή έγινε οργανωμένα με σκάφη και λεωφορεία από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας, στα ανατολικά του Πυθαγορείου. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Μεταφέρθηκαν περισσότερα από 70 άτομα στο Πυθαγόρειο και στη μαρίνα του λιμανιού.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:08

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στον Μεσόκαμπο Σάμου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία. 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στις προσπάθειες να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο συμβάλλουν 88 εθελοντές με 27 οχήματα.

 

 

ΠΡΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:11

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Μεσόκαμπο.

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

Επί τόπου έσεπυσαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες ελέγχου της μεγάλης φωτιάς 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ