Το παλέψαμε και συνεχίζουμε νυχθημερόν την δουλειά

του γ. ρόδη

Μετράμε ώρες μέχρι την τελετή έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου, στο νότιο πάρκο, εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Πρόκειται για μία από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που απέκτησαν μορφή τις προηγούμενες ημέρες και μόνο αφού παλέψαμε, ως νέα Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, να φέρουμε μια «νέα πνοή» στην διοργάνωση.

Το παλέψαμε και συνεχίζουμε νυχθημερόν την δουλειά γιατί κατανοήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή την σημασία αυτών των Αγώνων. Αυτό που μας κινητοποίησε ήταν το γεγονός πως η Πάτρα μπαίνει ξανά στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Όποιος αγαπά την Πάτρα και γνωρίζει τις δυνατότητές της  δεν μπορεί παρά να περιμένει με χαρά την τελετή έναρξης αλλά και την κορύφωση του αγωνιστικού προγράμματος.

Αθλητές από 26 χώρες του κόσμου μαζί με τους συνοδούς τους ήδη βρίσκονται στην πόλη μας δίνοντας της μια «ανάσỞ οικονομική και αναπτυξιακή. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της συμμετοχής μου στην Ο.Ε. μέχρι σήμερα διαπίστωσα ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να αφήσουν στην Πάτρα περισσότερα από αυτά που θα μείνουν τελικά. Δεν είμαι, όμως, από εκείνους που έχουν μάθει στη ζωή τους να τα παρατάνε. Αυτή η στάση ζωής με ώθησε να αποδεχθώ τη συμμετοχή μου στη νέα Ο.Ε., μαζί με τα υπόλοιπα άξια μέλη της, έχοντας ως μοναδικό μέλημα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη διοργάνωση και την πόλη, εν γνώσει μας ότι όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον μας. Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνονται οι Μεσογειακοί Παράκτιοι. Μετά την Πεσκάρα το 2015, ήλθε η σειρά της Πάτρας το 2019 και εμείς στοχεύουμε η «στάση» στην Ελλάδα να αφήσει ιστορία.  

Η ιστορία, για εμένα, πάντα γράφεται από τους παρόντες. Για αυτό το λόγο θέλω να αναφερθώ ειδικά στους εθελοντές μας. Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές ενεργοποιήθηκαν προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια της Πάτρας για εξωστρέφεια μέσω του αθλητισμού, αλλά και για να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής τους σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται στην πόλη μας. Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι πιστεύουν, όπως και εμείς στην Ο.Ε., ότι η Πάτρα και η Ελλάδα μπορούν να κερδίσουν το εθνικό στοίχημα της επιτυχημένης επιστροφής στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Άνθρωποι που αγαπούν την πόλη και τον αθλητισμό, και το αποδεικνύουν αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους. Τους ευχαριστώ θερμά για αυτό και πιστεύω ότι χωρίς την στήριξή τους δεν θα μας επιτρεπόταν καν να εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για την έκβαση των Αγώνων. 

Θέλω να προσκαλέσω τους συμπολίτες μας και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που αγαπούν τον αθλητισμό, να παρακολουθήσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου. Θα μπορούν να αισθάνονται περήφανοι όταν θα αφηγούνται στις επόμενες γενιές όσα θα έχουν ζήσει στις κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων τον φετινό Αύγουστο. Θα μπορούν να λένε: «Ήμουν και εγώ εκεί...».

Η βασική επιδίωξη της Ο.Ε. είναι όμως ακόμα πιο φιλόδοξη. Να μπορούμε όλοι μαζί, μετά το τέλος των Μεσογειακών Παράκτιων, να σχεδιάσουμε την επόμενη διεκδίκηση μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης. Μόνο τότε θα μπορούμε να υποστηρίζουμε με βάσιμα και πειστικά επιχειρήματα ότι ο σπόρος που φυτέψαμε τον Αύγουστο του 2019 στην Πάτρα θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς για την πόλη που αγαπάμε. Είναι στο χέρι μας να το πιστέψουμε και να το καταφέρουμε!