Rowing Beach Sprint: παίρνουν φωτιά τα κουπιά!

Το Rowing Beach Sprint είναι ένα από τα τρία αθλήματα με τα οποία ανοίγει την Κυριακή, 25 Αυγούστου η αυλαία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή για τα ελληνικά πληρώματα μετά από τους προηγούμενους Αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Πεσκάρα. Εκεί μάλιστα οι γυναίκες είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο τετραπλό σε έναν αγώνα με μεγάλες δυσκολίες.

Δύο από τις τέσσερις αθλήτριες που είχαν κατακτήσει το μετάλλιο στην Πεσκάρα, η Γιώτα ΓΚΕΚΑ και η Δήμητρα  ΚΟΥΚΛΟΤΙΔΟΥ επιστρέφουν στην Πάτρα. Η Ελλάδα δεν έχει να επιδείξει κάποια άλλη διάκριση σε διεθνείς αγώνες, ωστόσο οι προσδοκίες είναι αυξημένες  διότι τα τελευταία χρόνια η δουλειά των αθλητών και των προπονητών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα σε ένα σπορ που έχει πολλές και ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Το Rowing Beach Sprint είναι ένα άκρως εντυπωσιακό άθλημα γι’ αυτούς που συμμετέχουν αλλά και για όλους όσοι το παρακολουθούν από κοντά. Αυτό συμβαίνει λόγω των μεγάλων απαιτήσεων και της υψηλής έντασης που έχουν οι αθλητές διότι οι αγώνες διεξάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα  στο οποίο θα πρέπει να κωπηλατούν, αλλά και να κάνουν σπριντ στην άμμο.

Σημαντικό ρόλο παίζουν σαφώς και οι καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των αγωνιζόμενων.  Σε κάθε περίπτωση το θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τις κούρσες θα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Οι ισχυρότερες και πιο φιλόδοξες παρουσίες στο άθλημα στους Αγώνες της Πάτρας προέρχονται από την Ιταλία , τη Γαλλία και το Μονακό. Στους αγώνες του Rowing Beach Sprint συμμετέχουν επίσης πληρώματα από την οικοδέσποινα Ελλάδα, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αλγερία, την Τυνησία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη διάρκεια των αγώνων στην εγκατάσταση «Ηρα» θα είναι οι ιδανικές για τη διεξαγωγή τους.

Ο Competition Manager του αθλήματος, Νίκος ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ, ήταν σαφής και κατηγορηματικός στο σχόλιο του: «Παραδεισένιος καιρός για το αγώνισμά μας. Οι πιο τέλειες καιρικές συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι οι αθλητές θα απολαύσουν τους αγώνες και μαζί θα απολαύσει και ο κόσμος το θέαμα. Εκτός από τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες έχουμε επίσης την υπέροχη θέα προς τη Γέφυρα και την Παλιοβούνα. Ολο το σκηνικό κουμπώνει άψογα με το άθλημα μας».