ΣΥΡΙΖΑ: Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ

Για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ και επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

«Ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της ΝΔ και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το "ξεπούλημα" της ΔΕΗ. Τα, δε, διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια "στρώνουν το έδαφος" για την μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, διευρύνοντας το πεδίο κέρδους των ιδιωτών παρόχων,» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

«Μέσα σε ένα "κρεσέντο" καταστροφολογίας της νέας διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές,» σημειώνει το γραφείο Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα αυτά βρίσκονται στον αντίποδα των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε μειώσεις 12% στα τιμολόγια της ΔΕΗ [...] Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης