Δωρίδα: Εξαπατούν πολίτες και έχουν σχέσεις με την ... Αχαΐα - ΔΕΙΤΕ

Δύο κρούσματα κλοπών τις αμέσως προηγούμενες μέρες στην παραλιακή.

Δεν έφτανε η παραβατικότητα που οφείλεται στους ρομά της περιοχής, πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες την παραλιακή Δωρίδα έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανάλογη δράση που εξυφαίνουν ομόφυλοί τους από την περιοχή της νότιας Αχαίας και πιο συγκεκριμένα της Κάτω Αχαγιάς. Τις αμέσως προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο κρούσματα, ένα σε παραλία κοντά στον Άγιο Νικόλαο κι άλλο ένα παρόμοιο στην Ερατεινή.

Πώς δρουν οι κλέφτες;

Όχι με ιδιαίτερη φαντασία, τουλάχιστον όπως αποδεικνύει το κρούσμα στον Άγιο Νικόλαο. Ζευγάρι κατοίκων της Φωκίδας, που είχε μεταβεί για το μπάνιο του στην εν λόγω παραλία, προσεγγίστηκαν από ένα Ρομά που ζητούσε τυπική ελεημοσύνη, με απώτερο στόχο όμως να αποσπάσει την προσοχή του ζευγαριού. Ταυτόχρονα, οι άλλοι δύο «μπούκαραν» στο αυτοκίνητο και πρόλαβαν να αρπάξουν το πορτοφόλι της γυναίκας, που μπορεί να περιείχε μικρό χρηματικό ποσό σε «ρευστό», εν τούτοις, πλην ταυτότητας και λοιπών εγγράφων, είχε και δύο χρεωστικές κάρτες.

Οι Ρομά, που σύμφωνα με τις περιγραφές του ζευγαριού, έδειχναν σεσημασμένοι, από την εν γένει συμπεριφορά και τα πολλά τατουάζ, αρπάζοντας το πορτοφόλι έγιναν καπνός, αφήνοντας εμβρόντητα τα θύματά τους. Από τις κάρτες πρόλαβαν, πριν αυτές ακυρωθούν από την τράπεζα κατόπιν αιτήματος των παθόντων, να κάνουν αγορές με την ανέπαφη μορφή του ορίου των 20 ευρώ, ύψους 600 ευρώ. Όλες οι αγορές, κατόπιν έρευνας από την κίνηση του λογαριασμού και από τηλεφωνήματα προς τα καταστήματα στα οποία ψώνισαν οι δράστες, ήταν στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαγιά Αχαίας, περιοχή που είναι γνωστό ότι κατοικούν πολλοί ρομά.

Το ζευγάρι κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση στην τράπεζα ότι δεν προέβη στις αγορές αυτές και πως δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει χρήση των καρτών, με την επιβεβαίωση και την συνδρομή του Α.Τ. Ευπαλίου, που έχει επιληφθεί της υπόθεσης και ευελπιστούν να του επιστραφούν τα χρήματα που τούς κλέψανε.

Ανάλογο περιστατικό την ίδια ακριβώς ημέρα σημειώθηκε και στην παραλία της Ερατεινής, με την πιθανότητα οι δράστες να είναι οι ίδιοι να είναι μεγάλη. Θυμίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι η περιοχή της παραλιακής Δωρίδας ταλανίστηκε και από άλλα περιστατικά κλοπών, όπως στο Μαραθιά και την Ερατεινή ξανά, τα οποία εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές του νομού και στα οποία από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε πως οι δράστες ήταν ρομά από την περιοχή της Άμφισσας, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν και επιστράφηκαν προς τους νόμιμους κατόχους τους.

Διαβάστε επίσης