Η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» συμμετέχει στους ΙΙ Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στην διαχρονική ελληνική λαϊκή μουσική συμμετέχει η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» της Πάτρας στο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου (ώρα 21.00) στο Νότιο Πάρκο (ανάμεσα στην εγκατάσταση «ΑΡΤΕΜΙΣ» και τον Φάρο) και αποτελεί συνδιοργάνωση της Οργανωτικής Επιτροπής «Πάτρα 2019» και του Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π.).

Τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο θα έχει ο καταξιωμένος ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος, πλαισιωμένος από τους  αξιόλογους τραγουδιστές Δημήτρη Δημόπουλο, Μαρία Μητρούλια και Αλέξη Μάκκα.

Την καλλιτεχνική ευθύνη της βραδιάς θα έχει ο Μαέστρος της Ορχήστρας «Εν Χορδώ» Θοδωρής Γεωργόπουλος, ο οποίος και θα διευθύνει το πολυπληθές μουσικό σύνολο με τα μπουζούκια, που απαρτίζεται αποκλειστικά από πατρινούς μουσικούς και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Ως γνωστόν η περιώνυμη Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Θοδωρή Γεωργόπουλου έχει έως σήμερα συμπράξει με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου, όπως είναι οι: 

Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Νικολόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Αντώνης Βαρδής, Φίλιπππος Νικολάου, Μπάμπης Γκολές, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λευτέρης Μυτιληναίος, Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Ντουνιάς, Νίκος  Νομικός, Μιχάλης Βιολάρης, Γιώργος Γερολυμάτος, Γιάννης Πλούταρχος, Λένα Αλκαίου κ.ά. 

Ενώ παράλληλα έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και σε άλλα μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας, στη Νότια Αφρική, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπών μεγάλων αθηναϊκών καναλιών.

Στην συναυλία υπό τον τίτλο «Μουσικά Λαϊκά Δρώμενα» που το πρόγραμμά της έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της διοργάνωσης των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας, θα παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις χρυσές εποχές της αυθεντικής λαϊκής μουσικής της Ελλάδας, με απόλυτο οδηγό το μπουζούκι. 

Μελωδίες που έχουν δοξάσει την Ελλάδα διεθνώς, μέσα από τις αθάνατες δημιουργίες των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μούτση, Ζαμπέτα, Χιώτη, Μητσάκη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάνου, Νικολόπουλου κ.ά. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ακροατήριο.