Μπ. Τζόνσον: Η Βρετανία «δεν μπορεί να αποδεχθεί» την υπάρχουσα συμφωνία με την ΕΕ

21/08/2019 | 22:20

Η Μεγάλη Βρετανία «δεν μπορεί να αποδεχθεί», όπως έχει, την υπάρχουσα συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, αξιώνοντας την κατάργηση του αμφιλεγόμενου μηχανισμού του backstop.

Αυτή η συμφωνία και «το δίχτυ ασφαλείας» που προβλέπει για να αποτραπεί η δημιουργία συνόρου μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας καθιστά τη Βρετανία «αιχμάλωτη» του νομικού πλαισίου της ΕΕ και πρέπει να απαλειφθεί υποστήριξε ενώπιον δημοσιογράφων.

Άλλωστε, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον το μπλοκ απέσυρε την αξίωσή του για το «backstop».

«Θέλω απλά να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος προς όλους τους Γερμανούς φίλους μας και προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι εμείς στη Βρετανία θέλουμε μια συμφωνία» σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

«Χρειαζόμαστε την απόσυρση του backstop. Εάν το καταφέρουμε αυτό, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί μπροστά» σημείωσε.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων