Diamond League: Πέντε Έλληνες πρωταθλητές στο Παρίσι

Στο στάδιο Σαρλετί στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο (24/8) δίνουν ραντεβού τα «αστέρια» του στίβου για τον αγώνα της σειράς του Diamond League της IAAF και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, με καλύτερη φετινή επίδοση το 4.83μ που πέτυχε στην Πάτρα και με ατομικό ρεκόρ 4.91μ, θα αντιμετωπίσει μεταξύ των άλλων την Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη Τζένιφερ Σουρ με φετινή επίδοση 4.91μ και ατομικό ρεκόρ 4.93μ, την Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75 φέτος και 4.91 ατομικό, την Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα που αγωνίζεται όμως ως ανεξάρτητη, πρωταθλήτρια Ευρώπης (με 4.86μ φέτος και ατομικό ρεκόρ), την παγκόσμια πρωταθλήτρια από τη Βενεζουέλα Ρομπέιλις Πεϊνάδο (4.67 φέτος και 4.70 ατομικό ρεκόρ) και την Αμερικανίδα «ασημένια» Ολυμπιονίκη Σάντι Μόρις (με 4.85 φέτος και 5μ ατομικό ρεκόρ).

Από τη δική της μεριά, η Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στο τριπλούν με καλύτερη φετινή επίδοση 14.51μ και ατομικό ρεκόρ 14.73. Σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, που είναι η μοναδική στον κόσμο με πάνω από τα 15μ φέτος (15.11), η Ουκρανή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ολγα Σαλαντούχα, και ακόμη 10 αθλήτριες.

Από εκεί και πέρα, στο Παρίσι θα αγωνιστούν επίσης ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια και στο επί κοντώ οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής, αλλά σε αγωνίσματα εκτός Diamond League, τα οποία έχουν συμπεριλάβει οι διοργανωτές στο πρόγραμμα του συγκεκριμένου αγώνα.

Διαβάστε επίσης