Κέντρο Υγείας Πρέβεζας: Με πλυντήρια και απορρυπαντικά…από το σπίτι τους βάζουν μπουγάδα οι εργαζόμενοι - ΦΩΤΟ

Ελλείψει χρημάτων οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πλένουν τον ιματισμό του Κέντρου Υγείας Πρέβεζας με πλυντήρια και απορρυπαντικά που φέρνουν από το σπίτι τους, σύμφωνα με καταγγελία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Τα άδεια ταμεία του Κέντρου Υγείας Πρέβεζας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ανάγκασαν τους εργαζόμενους να μη δίνουν τον νοσοκομειακό ιματισμό (σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.α.) σε εξωτερικά πλυντήρια, αλλά να τον πλένουν μόνοι τους, με παλιά πλυντήρια και απορρυπαντικά που μεταφέρουν οι ίδιοι από τα σπίτια τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας, όμως, είναι πολλά και οφείλονται κυρίως στις ελλείψεις προσωπικού και κυρίως γιατρών, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά:

ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρα Υγείας Ν. Πρέβεζας λειτουργούν μόνο το πρωί λόγω έλλειψης γιατρών

Σε "τραγική κατάσταση" εξαιτίας υποστελέχωσης, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ότι βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας, παρ' ότι εξυπηρετούν χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους (100 χιλιόμετρα ακτές Ιονίου).

Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο.

Στα Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνεται ούτε γενική αίματοςούτε ακτινογραφίες. Λόγω έλλειψης οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες το μήνα από ασθενοφόρα.

Αναλυτικά:

Κέντρο Υγείας Πάργας έχει πάρει σύνταξη ο Διευθυντής και υπάρχουν μόνο 2 Επικουρικοί γιατροί εκ των οποίων η μία έκανε αίτηση παραίτησης. Εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφία θώρακος. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό γι’ αυτό οι περισσότερες βάρδιες το μήνα να είναι ακάλυπτες.

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας λόγω έλλειψης ιατρών λειτουργεί τις καθημερινές, έως τις 3 το μεσημέρι.

Κέντρο Υγείας Καναλακίου εφημερεύει τις ζυγές ημέρες το μήνα χωρίς εργαστήρια και ακτινολογικό.

Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού εμφανίζει ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας.

Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου εφημερεύει τις μονές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια, ο ένας ιατρός πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει.

Η κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών.

"Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω Υγειονομικές Μονάδες", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης