Αυστραλία: Απορρίφθηκε η έφεση του καρδινάλιου Πελ που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

21/08/2019 | 10:56

Το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας της Βικτόρια στην Αυστραλία απέρριψε σήμερα την έφεση του καρδιναλίου Τζορτζ Πελ, τρίτου τη τάξει στο Βατικανό μέχρι πρότινος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ακόμη τρία χρόνια.

«Θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του των έξι ετών φυλάκισης», ανακοίνωσε η δικαστής Αν Φέργκιουσον απορρίπτοντας τις δεκατρείς ενστάσεις που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του 78χρονου Πελ.

Ο Πελ είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της καθολικής εκκλησίας παγκοσμίως που έχει καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε έξι χρόνια φυλάκιση για την κακοποίηση δύο αγοριών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου όταν εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Βάσει των όρων της καταδίκης του ο καρδινάλιος μπορεί να υποβάλει αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2022, όταν θα είναι 81 ετών.

Μεγάλο πλήθος θυμάτων, ακτιβιστών, δικηγόρων και δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Μελβούρνης αναμένοντας την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Αθηνάς Παπαχρήστου: Μήνες τώρα σε συνεργείο της Πάτρας το ασθενοφόρο – δωρεά της

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Βασιλόπιτα και ανταλλαγή ευχών στην Περιφέρεια την Πρωτοχρονιά