Οργή για το ταξίδι της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι στην έπαυλη του Ελτον Τζον

Ξανά στη δίνη του κυκλώνα βρίσκονται η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι με αφορμή τα πρόσφατα ταξίδια τους με ιδιωτικά αεροπλάνα, με τα βρετανικά ταμπλόιντ να τους κατακρίνουν για «υποκρισία». 

Χθες, το διάσημο βασιλικό ζευγάρι, που τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να δείξει τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες, φωτογραφήθηκε να ταξιδεύει με ιδιωτικό αεροπλάνο -το τέταρτο ταξίδι τους μέσα σε μόλις 11 ημέρες- με προορισμό τη Νίκαια της Γαλλίας. 

Στην έπαυλη του Έλτον Τζον στη Νίκαια της Γαλλίας χαλάρωσαν Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι
Μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έμειναν στην έπαυλη αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, ονόματι Castel Mont-Alban, ιδιοκτησίας Έλτον Τζον και του συζύγου του, Ντέιβιντ Φέρνις. Και ο διάσημος τραγουδιστής αποκάλυψε πως αυτός κάλυψε τα έξοδα για το ιδιωτικό τζετ, προκειμένου το βασιλικό ζευγάρι να κάνει διακοπές «στην ασφάλεια και την ηρεμία του σπιτιού μας». 

Ωστόσο, η πτήση τους παρήγαγε κατ’ εκτίμηση επτά φορές περισσότερες εκπομπές αερίων ανά άτομο σε σύγκριση με μια εμπορική πτήση προς τον ίδιο προορισμό. Και την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έκαναν μια ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Instagram που σε πολλούς χρήστες φάνηκε τελείως υποκριτική. Συγκεκριμένα, δημοσίευσαν μια φράση του αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου, που λέει: «Κάνε το δικό σου μικρό καλό όπου κι αν είσαι. Αυτά τα ψήγματα καλού αν τα βάλεις μαζί θα κατακλύσουν τον κόσμο».

Η ανάρτηση του διάσημου βασιλικού ζευγαριού που πυροδότησε την κατακραυγή
Μετά το «κήρυγμα» άρχισε το κράξιμο
Τι ήταν να το γράψουν αυτό, μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, ένας δυσαρεστημένος οπαδός τους σχολίασε: «Τι θα λέγατε για το δικό σας μικρό καλό και να σταματήσετε να ταξιδεύετε με ιδιωτικά τζετ;». Αυτό που ακολούθησε, ήταν εν μέρει δικαιολογημένο. Κάποιος άλλος χρήστης έγραψε: «Δυστυχώς, βρίσκεστε εκτεθειμένοι στην κρίση. Λιγότερο κήρυγμα ίσως να ήταν καλύτερο».

Ο Πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι θα κάνουν το πολύ δύο παιδιά για να βοηθήσουν τον πλανήτη
Κι ένας εκνευρισμένος χρήστης του Instagram έγραψε: «Είστε υποκριτές. Εσείς προσωπικά καταστρέφετε τον πλανήτη περισσότερο από οποιονδήποτε μέσο πολίτη. Δεν θα έπρεπε καν να τολμάτε να μας ξανακάνετε κήρυγμα για την κλιματική αλλαγή». «Σας παρακαλούμε, να κάνετε πράξη αυτά που κηρύττετε και να αποτελείται το παράδειγμα» πρόσθεσε ένας άλλο. «Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ιδιωτικά αεροπλάνα τόσο συχνά. Είστε για γέλια». 

Πρώτα Ίμπιζα και μετά Νίκαια της Γαλλίας
Οι φωτογραφίες της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι με τον μόλις 3 μηνών Άρτσι να επιβιβάζονται στο Cessna 680 Citation Sovereign το Σάββατο, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα μάλιστα που ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vogue, δήλωσε πως με την Μέγκαν Μαρκλ θα κάνουν το πολύ δύο παιδιά για να βοηθήσουν τον πλανήτη. Ο Έλτον Τζον ισχυρίστηκε – για να τους προφυλάξει – πως βεβαιώθηκε ότι οι πτήσεις του βασιλικού ζευγαριού από και προς την γαλλική Ριβιέρα ήταν ουδέτερες στην χρήση άνθρακα, κάνοντας την «κατάλληλη συμβολή» όσο αφορά στο αποτύπωμα άνθρακα. 

Το ταξίδι στην Νίκαια έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την είδηση πως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψαν και πάλι με ιδιωτικό αεροπλάνο προς την Ίμπιζα προκειμένου να γιορτάσουν τα 38α γενέθλια της δούκισσας. 

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενοχλήθηκα από το γεγονός πως την ώρα που κηρύττουν για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Χάρι και η Μέγκαν κάνουν ακριβώς το αντίθετο
Ειδικοί σε θέματα της βασιλικής οικογένειας λένε πως το βρετανικό κοινό δεν θέλει να «διδάσκετε για την κλιματική αλλαγή από άτομα που δεν ακολουθούν τις δικές τους συμβουλές» ενώ κάποιοι βουλευτές είπαν πως τα ταξίδια τους «δεν ταιριάζουν με την δημόσια εικόνα τους». Ο βετεράνος σχολιαστής της βασιλικής οικογένειας Φιλ Ντάμπιερ δήλωσε: «Είτε νομίζετε πως η τελευταία κριτική στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ είναι δίκαιη ή όχι, είναι ανησυχητικό το γεγονός πως δεν δείχνουν να νοιάζονται και πολύ και δεν πρόκειται να αλλάξουν την συμπεριφορά τους. Θα έπρεπε να ξέρουν πως η χρήση ιδιωτιών αεροπλάνων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα τους άφηνε εκτεθειμένους σε κατηγορίες για υποκρισία, αλλά δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται και το έκαναν ούτως ή άλλως. Δεν είναι οι μόνοι - κι άλλοι βασιλικοί έχουν ταξιδέψει με ιδιωτικά αεροπλάνα και έχουν κι αυτοί κριθεί. Δεν νομίζω ότι τους κριτικάρουν γιατί οι Βρετανοί είναι ρατσιστές. Απλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να τους κάνουν κήρυγμα για την κλιματική αλλαγή άτομα που δεν ακολουθούν οι ίδιοι την ίδια τους τη συμβουλή».

Ο διάσημος τραγουδιστής θέλησε να υπερασπιστεί το βασιλικό ζευγάρι συγκρίνοντας την κακή κριτική που δέχονται με εκείνη την οποία είχε υποστεί η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος από την σημερινή παράλογη και κακόβουλη κριτική στον Τύπο από την ιδιωτική παραμονή του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στο σπίτι μου στην Νίκαια την περασμένη εβδομάδα. Η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν μία από τις πιο αγαπημένες μου φίλες. Αισθάνομαι μια βαθιά αίσθηση υποχρέωσης να προστατεύσω τον Χάρι και την οικογένειά του από την περιττή πίεση που συνέβαλε στον πρόωρο θάνατο της Νταϊάνα». 

Αλλά και η διάσημη παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις θέλησε να υπερασπιστεί την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, γράφοντας στον λογαριασμό της στο Twitter: «Η Πορτία κι εγώ γνωρίσαμε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν στην Αγγλία προκειμένου να συζητήσουμε για την διατήρηση της άγριας πανίδας. Ήταν και οι δύο πολύ προσγειωμένα άτομα, και πολύ συμπονετικοί. Φανταστείτε να δέχεστε επίθεση για ότι κι αν κάνετε, όταν το μόνο που προσπαθείτε είναι να βελτιώσετε τον κόσμο».
Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ