Αλεξοπούλου: Παράδειγμα αριστείας ο Βαγγέλης Καραθάνος

Συνάντηση με τον 21χρονο φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ήδη βραβευμένο επιχειρηματία και εφευρέτη, Βαγγέλη Καραθάνο, πραγματοποίησε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία, σε σχετικό σχόλιό της μετά τη συνάντηση, ανέφερε σχετικά:

 

«Η φωτεινή ακαδημαϊκή και επιχειρηματική πορεία του Βαγγέλη Καραθάνου είναι δείγμα του τι μπορεί να επιτύχει κάθε νέος άνθρωπος, ο οποίος αξιοποιεί τις ικανότητες, τον ενθουσιασμό, και το όραμά του για το μέλλον, εργαζόμενος μεθοδικά και με αφοσίωση στους στόχους του. Είναι επίσης δείγμα του τι προσφέρει στη χώρα μας ο ακαδημαϊκός τομέας και ειδικά το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο παραδοσιακά πρωτοπορεί σε θέματα τεχνολογίας και όχι μόνο.

 

Στη σημερινή μας συνάντηση, ο Βαγγέλης μοιράστηκε μαζί μου τις ανησυχίες του για το μέλλον της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και ειδικά για το γεγονός ότι, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις ακμάζουν εντός συνόρων, υπερτερεί στο τέλος η απόφαση των περισσοτέρων στελεχών τους να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για χώρες του εξωτερικού, επιδεινώνοντας έτσι το brain drain.

 

Όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η καλύτερη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το άκρως αρνητικό αυτό φαινόμενο είναι να δημιουργήσουμε καλές δουλειές στην Ελλάδα, προσφέροντας ως κράτος, μεταξύ άλλων, ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι μια δέσμευση που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Συγχαίρω τον Βαγγέλη για το ήθος, την ευπρέπεια, την πνευματική καλλιέργεια, την αριστεία και το πάθος για τη ζωή, χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητά του και που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, αλλά και εξαιρετικά εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον. Συγχαίρω επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους καθηγητές του και τους συνεργάτες του, μαζί με τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει μια λαμπρή πορεία», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

 

Ο Βαγγέλης Καραθάνος είναι ιδρυτής της Geabit, μιας νεοφυούς εταιρείας (startup) που έχει ως στόχο να ξεκλειδώσει τη δυναμική των καλλιεργειών, μεγιστοποιώντας τη σοδειά των αγροτών,  μειώνοντας παράλληλα τα κόστη, τη χρήση χημικών και την κατανάλωση νερού. Η διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία της Geabit είναι ήδη διαθέσιμη σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, το Ισραήλ και η Ισπανία, ενώ ο ιδρυτής της έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 30 πιο επιτυχημένων κάτω των 30 ετών του περιοδικού Forbes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ