O Έπσταϊν είχε υπογράψει τη διαθήκη του δύο ημέρες πριν το θάνατό του

αυτοκτονησε στο κελί του

Μόλις δύο 24ωρα πριν αυτοκτονήσει στο κελί του ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε υπογράψει τη διαθήκη του, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα. 

Έγγραφα που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δικαστήριο αποτιμούν την αξία της περιουσίας του σε περισσότερα από 577 εκατ. δολάρια, αλλά δεν ανέφεραν ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Η διαθήκη, την ύπαρξη της οποίας έφερε πρώτη στο φως η New York Post, δίνει εντολή τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην χρηματιστή να τοποθετηθούν σε καταπίστευμα με την ονομασία The 1953 Trust. Όπως εξηγούσαν νομικοί, η τακτική αυτή χρησιμοποιείται συχνά όταν κάποιος θέλει να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των δικαιούχων της κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τη διαθήκη στα περιουσιακά στοιχεία του Έπσταϊν περιλαμβάνονται 56 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Η κατοικία του στο Μανχάταν, όπου κατηγορίεται ότι κακοποίησε ανήλικα κορίτσια, εκτιμάται επίσης κοντά στα 56 εκατ. δολάρια, ενώ η αξία του ράντσου του στο Νέο Μεξικό ανέρχεται στα  17 εκατ. δολάρια και ένα ακίνητο στο Παρίσι προσεγγίζει τα 8,6 εκατ. δολάρια. 

Να σημειωθεί ότι ο Έπσταϊν ήταν κάτοχος δύο νησίδων στις Παρθένες Νήσους, ενώ είχε μεγάλες τοποθετήσεις μετοχές και παράγωγα. 

Διαβάστε επίσης