Αθώα η 21χρονη που γέννησε νεκρό το μωρό που κυοφορούσε

20/08/2019 | 07:54

Αθωώθηκε από δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ η 21χρονη, που βρισκόταν αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 30-50 ετών κατηγορούμενη για τη δολοφονία του μωρού της, το οποίο είχε γεννήσει νεκρό, ανακοίνωσε μία από τις δικηγόρους της.

«Αθωώθηκε!!! Ναι, τα καταφέραμε!» έγραψε στο Twitter η Μπέρθα Μαρία Ντελεόν, η συνήγορος της Έβελιν Ερνάντες.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης 40 ετών για ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής γυναίκας, που γέννησε νεκρό το αγοράκι που κυοφορούσε μετά τον βιασμό της.

«Δόξα τω Θεώ, αποδόθηκε δικαιοσύνη» φώναξε η Ερνάντες, κλαίγοντας, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο και την επευφημούσε.

Η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι από τις αυστηρότερες στον πλανήτη. Στη συντηρητική καθολική χώρα, ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε κάθε περίπτωση άμβλωσης, αλλά στην πράξη, οι δικαστές αντιμετωπίζουν κάθε απώλεια βρέφους ως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως 50 ετών κάθειρξης.

«Πιστεύουμε ότι ο δικαστής ήταν πολύ δίκαιος στην απόφασή του. Ο δικαστής επισήμανε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε έγκλημα και για αυτό ακριβώς (η Ερνάντες) αθωώθηκε» είπε η Ντελεόν.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ