Ανω Καστρίτσι: «Να μείνει το σχολείο μας ανοιχτό»

Την Κυριακή 18 Αυγούστου η Τοπική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησε στο Άνω Καστρίτσι εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά.

Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιού και θέατρο σκιών.

Για άλλη μια φορά, μιας και πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας τόνισε στον λόγο του τον ευσεβή πόθο να παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο ανοιχτό και να μην υποβαθμιστεί. Όπως δήλωσε: "Γι' αυτό επιλέγουμε το Δημοτικό μας Σχολείο για τις παιδικές εκδηλώσεις. Θέλουμε πολιτισμική ποιότητα και πρόοδο στο χωριό μας. Και αυτή θα επιτευχθεί με σχολεία ανοιχτά, γεμάτα με παιδιά. Χρειάζονται μόνο δύο παιδιά για να κρατηθεί το Σχολείο στο επίπεδο που έχει.

Οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ναι ευχαριστημένοι οι μαθητές. Αυτό που μένει είναι οι γονείς να στηρίξουν την παραμονή των παιδιών τους στο Σχολείο του τόπου τους".

Το άνοιγμα της "Μεγάλης Παράστασης" έκανε η συγγραφέας-αφηγήτρια Κονδυλία Θεοδωροπούλου, η οποία μάγεψε για άλλη μια φορά το κοινό της με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής της και γοήτευσε μικρούς και μεγάλους με μια συγκινητική ιστορία αληθινής αγάπης. Αυτή την φορά η ενεργός συμμετοχή των παιδιών με δράσεις ενδιάμεσα από την αφήγηση ήταν που κέρδισε ακόμη περισσότερο τους ακροατές παρασύροντάς τους σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Στην δημιουργία υποβλητικής ατμόσφαιρας συνέβαλε ο Χάρης Πεγιάζης με μελωδίες από την κιθάρα του και λυρικούς σκοπούς. Έτσι κύλησε γλυκά η ώρα και μόλις βράδιασε, άναψε το φως πίσω από το άσπρο πανί του θεάτρου σκιών. Η ανυπομονησία και η λαχτάρα των παιδιών είχε φτάσει στο ζενίθ. Έσυραν γρήγορα τις καρέκλες τους και σχημάτισαν έναν πιο στενό κύκλο γύρω από την σκηνή δράσης του πασίγνωστου λαϊκού μας ήρωα. Ο πολλά υποσχόμενος Χρήστος Καλπουζάνης, αν και νέος, έφερε στο χωριό μας αέρα παράδοσης. Με το πηγαίο ταλέντο του και τα πρωτότυπα κείμενά του σκόρπισε άφθονο γέλιο στους θεατές της Τέχνης του. Η βραδιά έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις στέφοντας με επιτυχία την εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι στον χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση βιβλίου με παραμύθια σε προσιτές τιμές από το βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη Εποχή".

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, χωρίς τους οποίους ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν αδύνατον, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την απρόσκοπτη συνεργασία μας και ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες καλλιτέχνες, οι οποίοι φώτισαν με το ταλέντο τους το χωριό μας.

Διαβάστε επίσης