Επιστολή Πελετίδη για Παράκτιους Πάτρας: Δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις δύο κυβερνήσεων

ΣΕ ΔΕΜΑ, ΕΟΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), επιστολή, την οποία κοινοποιεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Κύριε Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και προσπάθειές μας και προς τις δύο Ελληνικές κυβερνήσεις, δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις τους απέναντί μας για δημιουργία μόνιμων υλικοτεχνικών υποδομών ανάπτυξης των παράκτιων αθλημάτων στην πόλη μας. 

Σας επισημαίνουμε ότι στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, αποφάσισε ομόφωνα την διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής. 

Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι θα γίνουν αγώνες μιας χρήσης, που δεν θα αφήσουν καμία αθλητική υποδομή στον Πατραϊκό λαό.

Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του Πατραϊκού λαού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας από την Οργανωτική Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και να μην συμμετάσχουμε στις επίσημες εθιμοτυπικές τελετές.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο, να προσφέρουν τα πάντα, για να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο εξαρτάται από εμάς». 

 

 

Διαβάστε επίσης