Ανοίγει και μας περιμένει ο Φάρος του Δρεπάνου-Συμπληρώνει 139 χρόνια ζωής

Λίγο μετά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο,το Πολεμικό Ναυτικό μας καλεί σε μια… μαγική βραδιά σήμερα Κυριακή στο Φάρο του Δρεπάνου.
Και φέτος, το Πολεμικό Ναυτικό, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων,  θα δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Φάρου Δρεπάνου με πρόγραμμα ξενάγησης και στο εσωτερικό του χώρου.
Ο Φάρος του Δρεπάνου συμπληρώνει 139 χρόνια ζωής καθώς κατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του είναι 9,6 μέτρα. Αποτελείται από λιθόκτιστο στρόγγυλο πύργο ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω σε ισόγειας οικίας φαροφυλάκων. Η οικία αποτελείται από διάδρομο, τρία υπνοδωμάτια, τουαλέτα, κουζίνα αλλά και εξωτερική αποθήκη.
O Φάρος καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναλειτούργησε μετά το 1945 επισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.
Η πρόσβαση στον Φάρο στο Δρέπανο γίνεται οδικώς από την Πάτρα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου, στο μέσο της διαδρομής Πάτρας-Aιγίου.
Βρίσκεται πάνω σε μια πανέμορφη και προσβάσιμη παραλία το υλικό της οποίας αποτελείται από χαλίκι και βότσαλο, ξεχωριστής ομορφιάς. O Φάρος και η μικρή χερσόνησος είναι σημεία που δίνουν ξεχωριστή όψη στο όλο τοπίο.
Στο χώρο του Φάρου αύριο από τις 10 το πρωί θα βρίσκονται στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου οι πολίτες που θα βρεθούν εκεί να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορα θέματα. Οπως η συμβολή των Φάρων στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, η προσπάθειά για την αξιοποίηση του Φαρικού δικτύου της χώρας ως πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η συνεισφορά των Φαροφυλάκων στην αδιάκοπη λειτουργία του εν λόγω δικτύου.

Διαβάστε επίσης