Ανοίγει και μας περιμένει ο Φάρος του Δρεπάνου-Συμπληρώνει 139 χρόνια ζωής

18/08/2019 | 21:18

Λίγο μετά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο,το Πολεμικό Ναυτικό μας καλεί σε μια… μαγική βραδιά σήμερα Κυριακή στο Φάρο του Δρεπάνου.
Και φέτος, το Πολεμικό Ναυτικό, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων,  θα δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Φάρου Δρεπάνου με πρόγραμμα ξενάγησης και στο εσωτερικό του χώρου.
Ο Φάρος του Δρεπάνου συμπληρώνει 139 χρόνια ζωής καθώς κατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του είναι 9,6 μέτρα. Αποτελείται από λιθόκτιστο στρόγγυλο πύργο ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω σε ισόγειας οικίας φαροφυλάκων. Η οικία αποτελείται από διάδρομο, τρία υπνοδωμάτια, τουαλέτα, κουζίνα αλλά και εξωτερική αποθήκη.
O Φάρος καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναλειτούργησε μετά το 1945 επισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.
Η πρόσβαση στον Φάρο στο Δρέπανο γίνεται οδικώς από την Πάτρα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου, στο μέσο της διαδρομής Πάτρας-Aιγίου.
Βρίσκεται πάνω σε μια πανέμορφη και προσβάσιμη παραλία το υλικό της οποίας αποτελείται από χαλίκι και βότσαλο, ξεχωριστής ομορφιάς. O Φάρος και η μικρή χερσόνησος είναι σημεία που δίνουν ξεχωριστή όψη στο όλο τοπίο.
Στο χώρο του Φάρου αύριο από τις 10 το πρωί θα βρίσκονται στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου οι πολίτες που θα βρεθούν εκεί να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορα θέματα. Οπως η συμβολή των Φάρων στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, η προσπάθειά για την αξιοποίηση του Φαρικού δικτύου της χώρας ως πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η συνεισφορά των Φαροφυλάκων στην αδιάκοπη λειτουργία του εν λόγω δικτύου.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)