Αίγιο: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Ανδρέας Τασόπουλος

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Αίγιο ο θάνατος του καθηγητή μουσικής και εξαιρετικού ιεροψάλτη Ανδρέα Τασόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 54 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ανδρέας Τασόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη και ήρθε στο Αίγιο σε μικρή ηλικία μαζί με την οικογένειά του, έχοντας εξ απαλών ονύχων επαφή με τη μουσική μιας και ο πατέρας του ήταν ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική και διατηρούσε για χρόνια κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων και βιβλίων στα φανάρια της Μητροπόλεως, ενώ είχε ασχοληθεί και με τη διαφήμιση.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγητής αρμονίου και ψαλτικής, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής “Φίλιππος Οικονόμου”, καθώς και μέλος της Χορωδίας Αιγίου 1933. Είχε έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση και ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, πάντοτε χαμογελαστός ακόμα και όταν η ζωή του έφερνε μπροστά του μεγάλες δυσκολίες.

Ήταν παντρεμένος με την κοινωνική λειτουργό Αθηνά Αντωνοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Άσπα.

πηγή – filodimos.gr 

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών