Ο πρώτος κύκλος διεθνών επαφών του Κ. Μητοσοτάκη

16/08/2019 | 12:04

Τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ α τετ του υπό τον νέο του ρόλο με κ. Μέρκελ, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του με τον κ. Μακρόν.

Παράλληλα. στις 2-3 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Χάγη για να συναντηθεί με τον ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Ο πρώτος κύκλος των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει εάν ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να θέσει το ζήτημα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πριν από το 2021 στους Ευρωπαίους ομόλογούς του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει, από το βήμα της ΔΕΘ, να παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο και να επεξηγήσει επαρκώς με ποιους τρόπους θα βρει τα απαιτούμενα χρήματα.

πηγή – naftemporiki

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο