Μητσοτάκης: Θα αρχίσει πολύ σύντομα η καταγραφή των ζημιών (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα"

"Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εύβοια.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει το έργο της καταγραφής της έκτασης της ζημιάς από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια και διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν καταστροφές.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε ταυτόχρονα σε εγρήγορση, σημειώνοντας πως “οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι” και στέλνοντας μήνυμα ότι “δεν έχει τελειώσει ακόμη η αντιπυρική περίοδος”. “Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο διάστημα "θα κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτική Προστασία”.

Επιπρόσθετα, είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσους δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Διαβάστε επίσης