Δήμαρχος απαγορεύει το προκλητικό ντύσιμο!

14/08/2019 | 10:08

Ο κατάλογος των υπερβολών του «διατάσσειν και απαγορεύειν» από τους εκλεγμένους δημάρχους με την ξενοφοβική Λέγκα δεν έχει τέλος: στην παραλιακή πόλη της Μάσα στην Τοσκάνη, απαγορεύονται πλέον τα προκλητικά ενδύματα, οι υπαινικτικές εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου ή τα πειράγματα!

Επίσης απαγορεύεται η επαιτεία, το τάισμα των περιστεριών ή το να δροσίζεσαι από δημόσια συντριβάνια.

Η νέα οδηγία προς τη δημοτική αστυνομία της Μάσα εγκρίθηκε στις 25 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο υπό τον εκλεγμένο με τη Λέγκα Φραντσέσκο Περσιάνι, προκαλώντας αντιδράσεις σε πολλούς—φυσικά λιγότεροι ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά.

Στην πλειονότητά τους τα σχόλια, ιδίως μετά την δημόσια αντίδραση μέσω του Twitter του γνωστού ηθοποιού Αλεσάντρο Γκάσμαν, μιλούν για «οπισθοδρομική στροφή» και «ελευθεριοκτόνες» διατάξεις. Κάποιος άλλος χρήστης ειρωνεύθηκε γράφοντας «Καλό 1919», υπονοώντας την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση και την επεισοδιακή εμφάνιση του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι.

«Ο νέος «κανονισμός» του δήμου της Μάσα προβλέπει πρόστιμα για όποιον επαιτεί και για τις γυναίκες που ντύνονται προκλητικά», αναφέρεται στο tweet του Γκάσμαν, που έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός. Η γνωστή τραγουδίστρια Φιορέλα Μανόια αντέδρασε ρωτώντας: «πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια. Οι πολίτες της Μάσα το ανέχονται αυτό;».

Οργισμένη ήταν η απάντηση των δημοτικών αρχών. Ο αντιδήμαρχος επιτέθηκε στον «διάσημο ηθοποιό που εκτοξεύει καταδίκες στην τύχη, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί», αναδημοσιεύοντας το επίμαχο Άρθρο 12, που κατά τον ίδιο στόχο έχει να καταπολεμηθεί η πορνεία.

Στην ίδια γραμμή και ο δήμαρχος Περσιάνι, που χαρακτηρίζει «εξωφρενικά άδικες και αδικαιολόγητες, εάν όχι υποκινημένες από κίνητρα πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα» τις κατηγορίες των Γκάσμαν και Μανόια, που όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος «εργαλειοποιούν ορισμένους όρους που περιέχονται στο άρθρο, προσδίδοντάς τους αυθαίρετη σημασία και αξία, καρπό μίας σφαλερής ερμηνείας τους».

newsit

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης