Ακρόπολη, Μυκήνες και Επίδαυρος οι πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι

ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης να βρίσκονται στην πρωτη θέση των επιλογών.

Αύξηση 21,8% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον Απρίλιο εφέτος, ενώ σημειώθηκε και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 25% και των εισπράξεων κατά 19,9%.

Το α' τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 9,2% στους επισκέπτες των μουσείων και κατά 5,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 16,1%.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης πρώτος σε επισκεψιμότητα

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 19,4%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου αυξήθηκε κατά 24,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 18,4%. Το α' τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 10,3% και κατά 11,1% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,4%.


Στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας το Μουσείο Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.