Κενά στην προβολή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη και το νομό

της Κατερίνας Σολωμού

Σε λίγες ημέρες η Πάτρα υποδέχεται αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες από όλη τη Μεσόγειο. Υποδέχεται παράλληλα πρόσωπα διεθνούς  εμβέλειας, στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών και Υπουργούς των Σπορ, από συμμετέχουσες χώρες.

Έχει μια μοναδική ευκαιρία προβολής της Πάτρας και της Αχαΐας, μια μοναδική ευκαιρία να συστηθεί η περιοχή με το καλό της πρόσωπο, να ανταλλάξει εικόνες και εμπειρίες, να προβάλει την εμπνευσμένη και δημιουργική της πλευρά και να αποκομίσει κάθε δυνατό όφελος από αυτή τη διαδικασία.

Για να γίνει αυτό, δεν αρκεί μόνο η εντατικοποίηση της εργασίας  των διοργανωτών και των εθελοντών προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά και ελλείψεις έχουν ανακύψει από αιτίες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν και δεν έχει κανένα νόημα να «αναμασάμε» στην τελική ευθεία.

Πρέπει να μπει και η ίδια η πόλη στο πνεύμα των αγώνων, να κινητοποιηθούν οι πολίτες, να δημιουργηθεί μια εικόνα γιορτής, να συνειδητοποιεί ο επισκέπτης ή ο περαστικός ότι κάτι μεγάλο θα γίνει στην περιοχή.

Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα υπάρχει ένα μεγάλο κενό καθώς τίποτα στην Πάτρα, πέραν ενός περιπτέρου στην πλατεία Γεωργίου δεν ενημερώνει και δεν προπαγανδίζει αυτό που θα συμβεί σε μόλις δώδεκα ημέρες.

Ένας απλός επισκέπτης της Πάτρας, δεν παίρνει καν «μυρωδιά» της διοργάνωσης και τους εύρους της.

Πολλώ δε μάλλον περιοχές του νομού εκτός της Πάτρας, οι οποίες θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό event ώστε αφενός  να επιτευχθεί η διάχυση της πληροφορίας, αφετέρου να πολλαπλασιαστεί το θετικό αποτέλεσμα των αγώνων για την προβολή και την οικονομία της περιοχής, καθώς οι επισκέπτες των Παράκτιων Μεσογειακών, θα μπορούν με ημερήσιες εκδρομές  να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Αχαΐας και να «ενεργοποιήσουν» τον τουρισμό της σε όλη τα σημεία της.

 Και σε αυτό τον τομέα, δυστυχώς (της παράλληλης προβολής των πλεονεκτημάτων και των αξιοθέατων του νομού μας), δεν έχουμε μέχρι στιγμής εντοπίσει καμία σημαντική πρωτοβουλία.

Στις μέρες που απομένουν, καλό θα ήταν λοιπόν να κινητοποιηθούμε τάχιστα ώστε να δημιουργήσουμε μια εικόνα γιορτής στην πόλη που προς στιγμήν στερείται ακόμη και ενημερωτικών banner s και να βάλουμε στην ατζέντα μας και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια. Είναι ώρα για γιορτή.

 

Κατερίνα Σολωμού