Δυτική Ελλάδα: 40άρια και αίσθηση δυσφορίας - Από το Δεκαπενταύγουστο πέφτει λίγο η θερμοκρασία - "Ψήνονται" οι λίγοι που έχουν μείνει... στις πόλεις

Έως και την Τετάρτη θα επιμείνει το κύμα ζέστης, το οποίο από τον Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα ξεπεράσει εκ νέου τους 40 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα.

Η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Πάτρα η αίσθηση λόγω της υγρασίας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για το λόγο αυτό, προτείνονται λίγες έως καθόλου μετακινήσεις σε άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Στο μεταξύ η πόλη έχει "αδειάσει" με ελάχιστους να έχουν μείνει... πίσω. Άλλωστε ήταν αναμενόμενο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου να "αποδράσουν" οι περισσότεροι, αναζητώντας δροσιά και ξεκούραση.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Από τον Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Διαβάστε επίσης