Αίγιο: Πανηγυρίζει την Πέμπτη ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης

 Την προσεχή Πέμπτη, 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης Αιγίου. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Αυγούστου

6.45μ.μ.: Προεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Έξοδος Επιταφίου και τοποθέτησή του στο κέντρο του Ιερού Ναού, Εγκώµια της Θεοτόκου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου

7.30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στις 9.15μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος διά των οδών Μελετοπούλων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως µε τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου. 

Πέµπτη 15 Αυγούστου

7π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία µετά Θείου Κηρύγµατος, εις την οποίαν θα προεξάρχει και θα οµιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούµενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

          Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού µας κ. Παναγιώτης Ξένος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σαουθάµπτον κ. Θεμιστοκλής Προδρομάκης.

          Παρακαλούνται ο κ. Δήµαρχος, το ∆ημοτικό Συµβούλιο, οι Αρχές της πόλεώς µας και το φιλέορτο κοινό όπως παραστούν και τιµήσουν την εορτή µας.

          Το απόγευμα της εορτής και συγκεκριμένα στις 7.30μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός και Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ υγείας των κατοίκων της πόλεώς µας και των περιχώρων.