Δυτική Ελλάδα: Στην Αμαλιάδα η μεγαλύτερη θερμοκρασία – Έφτασε τους 40,7 βαθμούς Κελσίου – Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή

Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Αμαλιάδα και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (40,7 βαθμοί), στην Άρτα (40,3) και στην Αμφιλοχία (40,1).

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένο ήταν το μελτέμι στο Αιγαίο. Η ισχυρότερη ριπή που είχε καταγραφεί έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος, ήταν 111 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και ακολουθούσαν η Πεντέλη (98 χλμ/ώρα), η Μονεμβασιά (85), η Χίος (84) και η Τήνος (81 χλμ./ώρα). 

Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται έως και το πέρας της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους θα ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Τοστ banoffee
05/01/2026 | 13:53

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ