Αυτό είναι το χρώμα που κάνει τους άνδρες να κολλάνε

Οι άνδρες είναι κατά κύριο λόγο οτπικοί τύποι.

Τους κεντρίζει το ενδιαφέρον ό,τι κάνει pop out στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τους ειδκούς, το κόκκινο είναι ο παράγονας X στο κεφάλαιο της σαγήνης. Στην πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Journal of Experimental Social Psychology διαβάσαμε οτι οι άνδρες προτιμούν το άλικο χρώμα.

Οι μελετητές υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο χρώμα στέλνει -διακριτικά μεν, αλλά πολύ δυνατά- μηνύματα σχετικά με το πόση διάθεση για φλερτ εχει αυτή που το φορά.
Στο πείραμα που έγινε έλαβαν μέρος 96 άνδρες από τις ΗΠΑ και την Αυστρία. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν γυναίκες που φορούσαν κόκκινα, πράσινα και λευκά πουκάμισα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι θεώρησαν ελκυστικές και γοητευτικές τις γυναίκες της κόκκινης κατηγορίας, ακόμη και αν υπήρχαν εικόνες που έδειχναν τις ίδιες να φορούν ρούχα με άλλους χρωματισμούς.
«Αυτή η προτίμηση μπορεί να αποτελεί κατάλοιπο του εξελικτικού παρελθόντος μας. Οι μπαμπουίνοι, όπως και πολλά άλλα ζώα, εμφάνιζαν κόκκινα σημάδια όταν ήταν έτοιμα να ζευγαρώσουν» αναφέρει οι ερευνητές , κοινωνικής ψυχολόγιας από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη και επικεφαλής της έρευνας.
Ο ίδιος υπογραμμίζει  επίσης: «Είναι πολύ πιθανό οι γυναίκες από την πλευρά τους να προτιμούν τα κόκκινα ρούχα όταν επιδιώκουν να αποπλανήσουν κάποιον ή να κάνουν σεξ. Πρόκειται για υπόθεση που μελετάμε και μέχρι στιγμής φαίνεται πως στέκει σαν υπόθεση».

Διαβάστε επίσης