Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πρώτη ομιλία στη Βουλή

νέα Γραμματέας Επιτροπής

Την πρώτη της ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Αυγούστου η νεοεκλεγείσα Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», κάνοντας ειδική αναφορά στον νομό, στα μεγάλα έργα, στα ζητήματα που απασχολούν τους Αχαιούς και σε πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει για την επίλυσή τους.

Την ίδια ημέρα, σε ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της, εξελέγη νέα Γραμματέας της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ενώ έχει ήδη οριστεί εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Δίνοντας συμβολικό και συναισθηματικό χαρακτήρα στην αρχή της ομιλίας της, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διακατέχομαι από έντονα συναισθήματα συγκίνησης, τιμής και ευγνωμοσύνης. Συγκίνησης, καθώς πλέον βρίσκομαι σε έναν χώρο τον οποίο παρακολουθώ ως ενεργός πολίτης από νεανική ηλικία. Τιμής, επειδή στέκομαι σε μια κορυφαία θεσμικά θέση, την οποία έχουν κοσμήσει ιστορικές προσωπικότητες της πατρίδας μας. Ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, προς την οικογένειά μου, προς τους συνεργάτες μου και προς τους συμπατριώτες μου, τους πολίτες της Αχαΐας, οι οποίοι μου ανέθεσαν την ευθύνη να  τους εκπροσωπήσω σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο.

Ευγνωμοσύνης επίσης προς την παράταξή μου, τη Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρετώ από τα μαθητικά μου χρόνια, και προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με επέλεξε ως ένα από τα περίπου 50 νέα στελέχη σε όλη την Ελλάδα που σηματοδοτούν την ανανέωση, για την οποία δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό. Ο Πρωθυπουργός μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω για πρώτη φορά το αξίωμα του Βουλευτή, σε μια πολύ μικρή και πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο, μέσα από ένα πολύ αξιόλογο ψηφοδέλτιο, του οποίου μάλιστα επικεφαλής ήταν ο ίδιος.

Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μου, όλους ανεξαιρέτως τους Αχαιούς, ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, τις οποίες μάλιστα φιλοδοξώ να ξεπεράσω», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

Στη συνέχεια, κατά το κύριο μέρος της ομιλίας της από το βήμα του Εθνικού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι ζήτησε τον λόγο επειδή το νομοσχέδιο σχετίζεται με τα άμεσα ενδιαφέροντά της, ως πολίτη, ως επαγγελματία και ως πολιτικού, με την ως τώρα δράση της στα κοινά και με την εμπειρία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα μεγάλα έργα και τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την Αχαΐα, καθώς και σε πολιτικές που σκοπεύει να προωθήσει κατά την πρώτη κοινοβουλευτική της θητεία, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και τους φορείς που δραστηριοποιούνται γενικότερα στον χώρο,  ιδιωτικούς και δημόσιους, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα ερευνητικά κέντρα του νομού Αχαΐας. αξιοποιώντας την λεγόμενη οικονομία της γνώσης ως μέσο ανάπτυξης και αναστροφής του μεταναστευτικού ρεύματος υψηλά καταρτισμένων Ελλήνων εργαζομένων προς το εξωτερικό (brain drain).

Διαβάστε επίσης