Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κάθεστε δίπλα στον Πολάκη και αναφέρεστε στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

"Πόσο θράσος έχετε"

"Ο κ. Πικραμμένος εστάλη στο πρωθυπουργικό γραφείο με απόφαση της Δικαιοσύνης. Η κ. Θάνου επιλέχθηκε προσωπικά από εσάς μια μέρα αφότου βγήκε στη σύνταξη. Υπάρχει μια διαφορά. Εξάλλου και η σχέση σας με την κ. Θάνου και ο τρόπος με τον οποίο είχε γίνει η επιλογή της για την προεδρία του Αρείου Πάγου γεννά ορισμένα ερωτήματα. Να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη ότι την επιλέξατε στις 3 τα χαράματα μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, παρακάμπτοντας την επετηρίδα πλήρως. Θα μπορούσα κι εγώ να ισχυριστώ ότι είναι μια βαθιά σχέση προσωπική που πηγαίνει πίσω αρκετά χρόνια" είπε στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα:

"Κάθεστε δίπλα στον κ. Πολάκη και αναφέρεστε στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πόσο θράσος πρέπει να έχετε. Τον άθλιο αυτό νόμο, για τον οποίο έχουμε κάνει τόσες συζητήσεις ότι πρέπει να αλλάξει και έρχεται ο κ. Πολάκης να τον επικαλεστεί για να γλιτώσει την απόφαση της βουλής για να αρθεί η ασυλία του. Πόση υποκρισία πια και για τους δύο σας αυτό;"

Τέλος αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis, τόνισε:

"Για το ζήτημα της σκευωρίας, δεν κατηγορήσαμε ποτέ τους δικαστές για σκευωρία. Εσάς κατηγορήσαμε τα μπλέξατε. Η σκευωρία δεν ήταν δικαστική σκευωρία, πολιτική ήταν" .

Διαβάστε επίσης