Πάτρα: Ξεκίνησαν αυστηροί έλεγχοι για τη μη χρήση κράνους-Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Ιδιαίτερα εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Πάτρα για την μη χρήση κράνους, αφού όπως φαίνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με αυστηρότητα ένα μείζον ζήτημα που κοστίζει δεκάδες ζωές.

Οι εντολές είναι σαφείς. Οι έλεγχοι θα εφαρμοστούν όχι μόνο στην Πάτρα αλλά θα επεκταθούν σε όλες της περιοχές του Νομού με στόχο να μην ευθύνεται η μη χρήση κράνους για κανένα τροχαίο ατύχημα και για καμία ανθρώπινη απώλεια στην άσφαλτο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινωθεί φορολογικά κίνητρα με μείωση του ΦΠΑ στα κράνη από το 24% που ισχύει σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%, ώστε οι δικυκλιστές να τα προμηθεύονται σε χαμηλότερες τιμές και να φροντίζουν για την ασφάλεια τους.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο δίνει έμφαση η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ, είναι το κυκλοφοριακό που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την αχαϊκή πρωτεύουσα και θα κάνει έντονη την επανεμφάνιση του μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών καθώς θα έχουν επιστρέψει όλοι οι αδειούχοι. Αυτό σημαίνει εντατικοποίηση των μέτρων, όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και οι διαγραμμίσεις. Ετσι, η παρουσία των ανδρών της Τροχαίας θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή στο κέντρο της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης