Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν οροφές και τοίχοι

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία το μεσημέρι της Πέμπτης (08.08.2019), στην πόλη Ντενιζλί, στα νοτιοδυτικά της χώρας, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της Τουρκίας, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σεισμό 6 Ρίχτερ.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Οζμάν Ζολάν, στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Σεισμός στην Τουρκία: «Κατέρρευσε τοίχος στο γραφείο μου»

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος του Μποζκούρτ, Μπιρσέν Τσελίκ, δήλωσε πως κατέρρευσε τοίχος στο γραφείο της, ενώ περίπου 80 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και μεγάλες ρωγμές. Επιπλέον, ανέφερε πως 6 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με την Τσελίκ, ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε επίσης