Δραπέτης των Φυλακών της Πάτρας συμμετείχε σε ενοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα

Δραπέτης των φυλακών Πάτρας, ήταν ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας πριν από 3 ημέρες στην Πάργα. 

Πρόκειται, για έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 35 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο της Πρέβεζας και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία ως ένας εκ των δύο δραστών της ληστείας. 

Η σύλληψή του έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού της ΟΠΚΕ Πρέβεζας ,ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, όμως, όπως όλα δείχνουν, είχε αποτυπώσει τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα της Τράπεζας. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα ο ύποπτος βρέθηκε μέρος των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από την τράπεζα, ένα πιστόλι και μια πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών. Ειδικότερα, από τα 26.630 ευρώ και τα 200 δολάρια που άρπαξαν οι δύο ληστές από την τράπεζα, βρέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου, 8.240 ευρώ και 100 δολάρια. 

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προκύπτει πως είναι δραπέτης φυλακών Πάτρας από τις 25 Ιανουαρίου του 2012 .Τότε είχε πάρει 6ήμερη άδεια και δεν επέστρεψε. Ο ύποπτος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 χρονών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, ποινή κάθειρξης 19 ετών για ληστεία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα. 

Η προανάκριση για την υπόθεση και έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης