Ηλεία: Πως οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στον εντοπισμό των δραστών της διάρρηξης στην οικία του Βύρωνα Πολύδωρα

Από τα υπολείμματα του χρηματοκιβωτίου που είχαν αφαιρέσει από την οικία του Βύρων Πολύδωρα στην Ηλεία , κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης έπεσε θύμα διάρρηξης την Τετάρτη 7 Αυγούστου, όταν καθώς απουσίαζε από το σπίτι του στην Ηλεία ευρισκόμενος στην εκκλησία με την οικογένειά του, άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι του και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο,  το οποίο φόρτωσαν σε φορτηγάκι και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες δεν επέλεξαν να δοκιμάσουν να το ανοίξουν μέσα στο σπίτι, όπου θα ρίσκαραν να γίνουν αντιληπτοί, αλλά να το πάρουν μαζί τους και να επιχειρήσουν την παραβίασή τους σε δεύτερο χρόνο.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι έλειπε το χρηματοκιβώτιο ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Πύργου και στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλεξαν υλικό από τον χώρο αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας τους σπιτιού.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Κατά τις έρευνες στο δρόμο για την Μεσσηνία οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα από το πληκτρολόγιο του χρηματοκιβωτίου.

Ακολούθησαν τα υπολείμματα και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι διαρρήκτες σε ένα σπίτι σε χωρίο της Μεσσηνίας όπου συνελήφθη ένας 39χρονος άνδρας ενώ ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι δύο δράστες. Μάλιστα μαζί του συνελήφθη και ένας 22χρονος, ενώ αναζητείται ο τρίτος δράστης που είναι γιος του 39χρονου. Για τους συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το χρηματοκιβώτιο του Βύρωνα Πολύδωρα στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και κοσμήματα.

 

 

Διαβάστε επίσης