Πάτρα: Οι Αστυνομικοί "καλούν" τον Χρυσοχοΐδη ενόψει Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Το αίτημα της επανεξέτασης της διακοπής αποσπάσεων Ενστόλων, που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ενόψει της διεξαγωγής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην Πάτρα, ζητά με έγγραφη παρέμβαση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πρόσφατη απόφαση  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στο πλαίσιο εξορθολογισμού του προσωπικού της ΕΛ..ΑΣ, είχε ως αποτέλεσμα αποσπασμένοι Αστυνομικοί στην Αχαΐα, να επιστρέψουν στις οργανικές του θέσεις και έτσι να αποδυναμωθούν υπηρεσίες, οι ανάγκες των οποίων πλέον καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της φύλαξης των αεροδρομίου του Αράξου.

"Η διακοπή των αποσπάσεων λίγες ημέρες πριν την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων, αποτελεί σοβαρό πλήγμα και προκάλεσε δυσλειτουργία στο οργανόγραμμα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Οι Παράκτιοι Αγώνες αποτελούν μεγάλο στοίχημα τοσο για την πόλη, όσο και για την Αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα. Αυτό που ζητάμε από τον Υπουργό, είναι να εξαιρεθεί επί του παρόντος το αποσπασμένο προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ώστε να καλυφθούν οι ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τη διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης, για την οποία απαιτείται ικανός αριθμός ενστόλων για την άρτια και πλήρη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας", δήλωσε στο tempo24.news o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας. 

cache_650x650_1_302066.jpg

(ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ)

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, πως στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, προβλέπεται η ενίσχυση δυναμέων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με τη διάθεση ενστόλων από όμορες αστυνομικές διευθύνσεις. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων στην θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σας ευχόμαστε να παράγετε έργο ανάλογο της μεγάλης σας εμπειρίας ως πολιτικός μας προϊστάμενος.

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί την Ένωσή μας σχετίζεται με την απόφαση σας για την διακοπή αποσπάσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας μέρους των οποίων έγιναν και από την περιοχή της Αχαΐας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι και για την Ένωσή μας η ορθολογική ανακατανομή της δύναμης με στόχο την ενίσχυση των νευραλγικών υπηρεσιών, είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι οι αποσπάσεις αυτές οι οποίες καλύπτουν θέσεις περιοδικών αναγκών (πχ κάλυψη αναγκών Αερολιμένα Αράξου – θερινή περίοδος) ή καλύπτουν εξαιρετικές κοινωνικές ανάγκες ή λόγους υγείας. Κατόπιν λοιπόν των πρόσφατων, σχετικών αποφάσεων σας για την διακοπή των αποσπάσεων Αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας παρουσιάστηκε ήδη μεγαλύτερο πρόβλημα λειψανδρίας από αυτό που συνεχώς αναδεικνύουμε ως συνδικαλιστικός φορέας στην περιοχή.

Ήδη οι ανάγκες του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου καλύπτονται από Αστυνομικούς λοιπών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι βέβαια υπολείπονται των Υπηρεσιών τους.

Παράλληλα σε λίγες εβδομάδες στην πόλη της Πάτρας θα διεξαχθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες και τα βλέμματα όλων θα στραφούν στην πόλη μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας.

Οι αγώνες θα προκαλέσουν επιπλέον ανάγκες αστυνόμευσης, ενώ η Πάτρα συνεχίζει να είναι μια μεγαλούπολη με διαρκείς και αυξανόμενες απαιτήσεις, καθώς και η κύρια πύλη της χώρας προς την δύση, η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα μεταναστευτικών ροών. Κύριε Υπουργέ, Μετά τα ανωτέρω αναμένουμε να ληφθούν τις δέουσες πρωτοβουλίες ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συναδέλφων που διακόπτονται οι αποσπάσεις τους, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής αλλά και να αποφευχθεί πιθανή επιβάρυνση των συναδέλφων που υπηρετούν μόνιμα στην περιοχή της Αχαΐας.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης