Σία Αναγνωστοπούλου για Νομική: Γιατί αυτή η στάση της κ. Κεραμέως έναντι της πόλης; Προσέβαλε την Πρύτανι στη Βουλή!

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η στάση της Κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας προς την Πάτρα και το Πανεπιστήμιό της", δήλωσε η βουλευτής Αχαϊας και πρώην αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου , μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑΧ FΜ, για το θέμα της κατάργησης της Νομικής Σχολής που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα.

Οπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με την χθεσινή κόντρα της υπουργού Νίκης Κεραμέως με την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κοινοβούλιο μαζί με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θάνο Ζούπα, όπου και θέλησαν να επισειρηματολογήσουν υπερ της λειτουργίας της Νομικής, η στάση της κ. Κεραμέως ήταν προσβλητική προς την πρύτανι, όταν της είπε προς ήταν προϊόν συναλλαγής η ίδρυση της Σχολής.

"Είναι ένα αίτημα του Πανεπιστημίου και φορέων της πόλης από 20ετίας τουλάχιστον και δεν θέλω να πιστεύω που ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται εκδικητικά , γιατί δεν κατάφερε να "Κερδίσει" την Αχαϊα στις πρόσφατες εκλογές", σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Και κατέληξε τονίζοντας πως σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα στη Βουλή θέλει να δει ποιά στάση θα τηρήσουν οι 4 βουλευτές Αχαϊας της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι κατά της κατάσργησης της σχολής έχουν ταχθεί τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός , βουλευτής Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ