6χρονο αγοράκι έσπρωξε 17χρονος από τον 10ο όροφο της Tate Modern του Λονδίνο

υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία

Το 6χρονο αγοράκι από τη Γαλλία, που έσπρωξε ένας 17χρονος από τον 10ο όροφο της γκαλερί Tate Modern στο Λονδίνο, υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ιδίως στη σπονδυλική στήλη, καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία, έγινε σήμερα γνωστό από την κατηγορούσα αρχή, κατά την πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο του φερόμενου ως δράστη.

Το παιδί, το οποίο επισκεπτόταν το Λονδίνο με την οικογένειά του, υπέστη επίσης κατάγματα στα πόδια και στα χέρια, εξήγησε ο εισαγγελέας Σίαν Μόργκαν.

Ο μικρός Γάλλος έπεσε από την εξέδρα παρατήρησης, στον 10ο όροφο του μουσείου μοντέρνας τέχνης, καταλήγοντας σε οροφή του 5ου ορόφου.

Νοσηλεύεται σε «κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση» κι έχει στο πλευρό του, στο νοσοκομείο, την οικογένειά του, ανέφερε η αστυνομία.

Ο δράστης, ένας έφηβος από τη Βρετανία, τα στοιχεία του οποίου δεν μπορούν να αποκαλυφθούν για νομικούς λόγους, συνελήφθη επιτόπου. Εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων του Μπρόμλεϊ (νοτιοανατολικό Λονδίνο), αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Φορώντας γκρι φόρμα, με κοντά μαλλιά, αξύριστος, εμφανίστηκε ήρεμος ενώπιον του δικαστηρίου και δεν πήρε τον λόγο παρά μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και τη διεύθυνσή του, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος δεν γνώριζε το θύμα.

Παραμένει υπό προσωρινή κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης εκ νέου την Πέμπτη, στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι.

Διαβάστε επίσης