Αίγιο: Στους δρόμους κάτοικοι και φορείς για τα σκουπίδια - Η έκκληση στην Κυβέρνηση - ΦΩΤΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Δ. Σ. του συλλόγου μας, ευχαριστεί τους συμπολίτες, τους κατοίκους, τα μέλη του συλλόγου μας, τους εκπροσώπους φορέων που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 3 Αυγούστου στο παλιό λιμεναρχείο στην παραλία Αιγίου για τα σκουπίδια στην Αλυκή και την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας. 

  Ευχαριστούμε, τους δεκάδες φορείς και συμπολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

 Ευχαριστούμε όλους τους παρεβρισκόμενους για τον παλμό και το ζήλο που επέδειξαν για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

 Ευχαριστούμε όλους τους διερχόμενους που πηραν τα φυλλάδια μας, Ενημερώθηκαν για το πρόβλημα των σκουπιδιών και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στις διαμαρτυρίες μας.

  Ευχαριστούμε τους υπευθύνους των απορριμάτων που άκουσαν τις διαμαρτυρίες μας και την Κυριακή το πρωί μάζεψαν με φορτηγά και μπουλντόζες τους όγκους των απορριμάτων που γέμιζαν τις παραλίες της Αλυκής μέχρι τον υδροβιότοπο.

  Απορία εκφράζουμε που κανένας εκπρόσωπος του συντονιστικού των φορέων για τα σκουπίδια, που εκπροσωπεί και το δικό μας σύλλογο, δεν έδωσε το παρών, ούτε τη συμπαράσταση στα αιτηματά μας, παρά του ότι γνώριζε το πρόγραμμα της αντίδρασή μας. Εκτός του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, που όλη την εβδομάδα ειρωνευόταν διαδικτυακά τις προτάσεις μας.

 Επιμένουμε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να καθαρίζει τις γειτονιές όταν οι κάτοικοι φτάνουν '' στα καγκελα''.

  Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων ή μέρος αυτού, διότι δεν έχει την ευθύνη ο Αιγιώτης που πληρώνει δημοτικά τέλη να καλύψει τις ευθύνες άλλων. Όσο υπάρχει έκτακτη ανάγκη στο Δήμο, οφείλει το κράτος να βοηθήσει οικονομικά και να μην πέσει και αυτό το βάρος στην πλάτη των πολιτών.
  Καλούμε όλους τους Αχαιούς Βουλευτές να παρεμβουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

img_20190803_174116.jpg

img_20190804_120636.jpg

img_20190804_102929.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ