Αχαΐα: Το αεροδρόμιο Αράξου έχει μπει στο στόχαστρο των κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης - 12 συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια μέσα σε μία μέρα

Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης έχει μπει το αεροδρόμιο Αράξου. Τα μέλη των κυκλωμάτων χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο μαζί με το Άκτιο και την Καλαμάτα, ως πύλη εξόδου προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης .

Χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν αυτό που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, το κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας που βρίσκεται στο αεροδρόμιο για τον έλεγχο διαβατηρίων, εντόπισε και σταμάτησε λίγο πριν την επιβίβασή τους σε αεροπλάνο, 12 συνολικά αλλοδαπούς ηλικίας από 13 έως 46 ετών, διότι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια, μέσω πτήσης, με τελικό προορισμό τη Γερμανία, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Φυσικά, η Αστυνομία προχώρησε στην ομαδική σύλληψή τους.

Φαίνεται, ότι τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, πιστεύουν ότι θα βρουν ευκολότερη έξοδο προς την Ευρώπη από περιφερειακά αεροδρόμια που διακινούν τουρίστες.

Μάλιστα, σε κάποια περιφερειακά αεροδρόμια, που έχουν σύνδεση με πόλεις της Γερμανίας, φέρονται να συμβάλλουν συμβουλευτικά στον έλεγχο και Γερμανοί ομοσπονδιακοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο κάποιας διακρατικής συμφωνίας.

Στόχος τους είναι να σταματούν όλο και περισσότερους πρόσφυγες σε πτήσεις από την Ελλάδα προς τη Γερμανία ή άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι αλλοδαποί αγοράζουν τα πλαστά έγγραφα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και αποχωρούν με προορισμό ένα από τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Με βάση πάντα τις συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου και του Αράξου, φαίνεται ότι οι πλαστογράφοι διαβατηρίων εκμεταλλεύονται τη μεγάλη ανάγκη των προσφύγων και των μεταναστών να φύγουν από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ