Aστυνομικός επιτέθηκε σε τουρίστα - Τι υποστηρίζει ο ένστολος - Διετάχθη ΕΔΕ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

Έρευνα διενεργείται από την ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες επεισοδίου στην Αντίπαρο, στο οποίο εμπλέκεται αστυνομικός, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία, προκειμένου να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες, όπου υπάρχουν και στον βαθμό που υπάρχουν.

Το επεισόδιο καταγράφεται σε βίντεο που έχει τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο ο γιός του δημοφιλή Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς, ο οποίος έχει σπίτι στην Αντίπαρο, όπου παραθερίζει κάθε χρόνο.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram και έκανε το γύρο του κόσμου, δείχνει έναν άνδρα να γρονθοκοπεί άγρια έναν νεαρό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από το βίντεο, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στο νησί και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ως εξής:

• Στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ δύο ομάδων νεαρών ημεδαπών τουριστών, στον οποίο ενεπλάκη αστυνομικός του οικείου αστυνομικού σταθμού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, με πρόθεση να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στην συμπλοκή.

• 'Αμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η πραγματική διάρκεια του βίντεο είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτό που έχει ανεβεί στο Instagram, ενώ ο αστυνομικός που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι επενέβη για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους, αλλά μόλις ανέφερε την ιδιότητα του, κάποιοι εξαγριώθηκαν και του επιτέθηκαν, γι' αυτό και εκείνος αντέδρασε.

Σημειώνεται ότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση από κανέναν για το επεισόδιο, αλλά όλα αυτά εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης