Πάλεψαν αλλά έχασαν οι Έφηβοι, 70-54 η Ισπανία

04/08/2019 | 10:48

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Ελλάδα την Κυριακή (3/8, 19.00, ΕΡΤ) στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας απέναντι στην Σλοβενία. Η ελληνική ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία, παρά το καλό πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκε 70-54. Οι Ισπανοί, που είχαν έναν εξαιρετικό Ουσμάν Γκαρούμπα με 18 πόντους και 19 ριμπάουντ, θα αντιμετωπίσουν αύριο (4/8, 21.15) την Τουρκία στον τελικό.

Η ελληνική ομάδα ήξερε και το είχε δηλώσει πως δεν έπρεπε να αφήσει τους Ισπανούς να δημιουργήσουν μια διαφορά στα πρώτα λεπτά. Ήταν διαβασμένη, εύστοχη και κατάφερε αυτή να πάρει πρώτη ένα προβάδισμα οχτώ πόντων (18-10 στο 6’, 20-12 στο 10’). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι δεύτερες (και τρίτες κάποιες φορές) ευκαιρίες που έβρισκε στην επίθεση οδήγησαν στο 25-28 (17’).

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, το πρώτο μισό έκλεισε 34-32 με την Ελλάδα στη θέση του οδηγού, αλλά η Ισπανία μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο μισό. Έχτισε μια διαφορά εννέα πόντων (46-55, 29’) και λίγο αργότερα η ελληνική ομάδα είδε και τον Παναγιώτη Τσάμη να πηγαίνει στον πάγκο με τέταρτο φάουλ. Μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό οι Ισπανοί έκαναν ένα 8-0 για να μπουν στην τέταρτη περίοδο με το +15 (46-61).

Η απόσταση συνέχισε να μεγαλώνει (47-66, 35’) με την Ελλάδα να έχει πρόβλημα και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Η κατάσταση δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης με τους Ισπανούς να φτάνουν στη νίκη και στον τελικό με το 70-54.

Δεκάλεπτα: 20-12, 36-34, 46-59, 54-70

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Γεωργαλάς 2, Καράμπελας 8, Νικολαΐδης 6, Ρογκαβόπουλος 13 (2), Κάδρας 4, Καλόγηρος, Κλωνάρας, Κουρτίδης 9 (2), Ματσάγγος, Σταυρακούκας, Τσάμης 6.

Ισπανία (Ζαμόρα): Αρντάνζα 4, Χ. Γκαρσία 7, Μ. Γκαρσία 7 (1), Σεράνο, Ταμπά, Αλντάμα 19 (11 ριμπάουντ), Καρένο 9, Ντίκε 2, Γκαρούμπα 18 (19 ριμπάουντ), Μεχίας 2, Πραντίγια 2, Σκαριόλο (0/6 σουτ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας