Λήξη συναγερμού για την πυρκαγιά στο Λούβρο Αρχαίας Ολυμπίας - Εκδηλώθηκε σε δυο μέτωπα

δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση 15.17: Λήξη συναγερμού για τη δασική πυρκαγιά έκταση στη περιοχή του Λούβρου, Αρχαίας Ολυμπίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο με τη συνδρομή επίγειων και ενάεριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δυο ταυτόχρονα σημεία, γεγονός που ενισχύει χωρίς να επιβεβαιώνει το γεγονός των εμπρηστικών ενεργειών. Έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Το συντονισμό της επιχείρησης είχε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Νεότερη Ενημέρωση 14.02: Από γη και αέρος επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λούβρο, Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους», δήλωσε στο ΑΠΕ

Νεότερη Ενημέρωση 13.34: Πεζοπόρο τμήμα έξι ατόμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στο Λούβρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρώτη Ενημέρωση 13.04: Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση, στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης