Απειλεί για Κύπρο ο Ακάρ! «Ό,τι κάναμε το ’74, θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί»

Στη γραμμή του προέδρου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά κι άλλων Τούρκων υπουργός, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την Κύπρο με νέο Αττίλα! Και όλα τα είπε κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 45 χρόνια από την εισβολή στο νησί!

«Ό,τι έκαναν το ’74 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί», είπε ο Ακάρ, σε μια (ακόμα) ευθεία απειλή προς την Κύπρο. «Με τον ίδιο τρόπο που σκέφτηκαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πριν από 45 χρόνια και προστάτευσαν τους τουρκοκύπριους, έτσι θα ενεργήσουν και σήμερα αν υπάρξει ξανά ανάγκη», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές. Δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια αποδυνάμωσης ή διαστρέβλωσης του καθεστώτος των εγγυήσεων, που διατηρεί η Τουρκία, με τη χρήση διαφορετικών εκφράσεων ή ορισμών.

Είναι μάταιη αυτή η προσπάθεια. Η Τουρκία είναι ο εγγυητής στο νησί και όπως χθες, έτσι και σήμερα θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο Ακάρ όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Τουρκία. Και φυσικά δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αττίλα «ειρηνευτικήεπιχείρηση«.

«Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τον ίδιο τρόπο που σκέφτηκαν πριν από 45 χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που υλοποίησαν τα σχέδιά τους, με τον ίδιο τρόπο που αισθάνθηκαν, αρνούμενοι να αποδεχτούν τον πόνο των αδελφών μας στην Κύπρο και να μείνουν σιωπηλοί στις αδικίες και γι’ αυτό εκτέλεσαν τηνΕιρηνευτική Επιχείρηση, έτσι και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα, με τις ίδιες σκέψεις συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και τον πόνο των αδελφών μας στην Κύπρο, να συμπάσχουμε μαζί τους στα προβλήματα και στα ζητήματά τους. Γι’ αυτό να μην έχει κανείς αμφιβολία για την αποφασιστικότητά μας και να μην υπολογίζει λανθασμένα ότι δεν θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ